מתכון למאפינס שיש נוטלה

 
אין כמו מראה משויש של נוטלה
אין כמו מראה משויש של נוטלה צילום: תמי שיבק
 
עודכן 07:32 14/02/2012

עזבו אתכם מבעיות גלובליות או עניינים שברומו של עולם, לפעמים כל מה שצריך זה משהו מתוק עם מראה מפתה שמכינים בקלי קלות. תמי שיבק התאהבה בלוק המשויש והכינה מאפינס נוטלה משגעים

 
 
 
 
 

הפצצה האיראנית, הזוועות בסוריה, היחלשות מעמד הביניים, חזרתם של צבעי הפסטל למלתחה שלנו בקיץ הקרוב - כשכל כך הרבה איומים ואויבים עומדים עלינו לכלותינו, איך אפשר להתפנות לבישולים רציניים? איך אפשר להשקיע שעות במטבח, כשבכל רגע נתון יש מצב שנצטרך לרוץ למקלט שבו נפגוש שכנים לבושים בטורקיז ובוורוד בייבי? איך אפשר לבזבז כסף על פרודוקטים כשהפנסיה שלנו נשחקת?

 

מכל הסיבות שצויינו לעיל ובעיקר, טוב נו, רק מסיבה שלא צויינה לעיל והיא שפשוט התאהבתי במראה שלהם, אני מביאה לכם מתכון למאפינס שהם, אם נהיה כנים, סוג של ג'אנק פוד אפוי. כן כן, לפעמים אני בחורה של קנקנים, ופחות של מה שיש בתוכם. הלוק המשויש קונה אותי בכל פעם מחדש, וכשהוא מגיע במידת מיני של מאפין שיקול הדעת שלי מתערער.

 

 
לפעמים שווה להסתכל גם על הקנקן
לפעמים שווה להסתכל גם על הקנקן צילום : תמי שיבק
 

אז אל תצפו לאיזו התגלות קולינרית. המאפינס שלכבודם התכנסנו כאן קלים להכנה וטעימים, בעיקר בזכות הנוטלה, אבל לא יותר מזה. הם יכולים להיות פתרון נחמד למסיבת יום הולדת של ילדים, שהם כידוע קהל שלא פעם מעדיף קנקנים על תוכן - בעיקר אם לקנקנים יש טעם שוקולדי.

 

 
יוצרים מראה משויש
יוצרים מראה משויש צילום : תמי שיבק
 

את המתכון לקחתי מ-Yahoo. וכמה קטנות לפני שמתחילים: השיוש של המאפינס מתבצע כשהם בתוך עטרות הנייר, מה שהופך את המשימה למורכבת מעט. הנייר מתעוות, וצריך להחזיק אותו בעדינות. באפיה המאפינס תופחים והנייר מתיישר. אם לא בא לכם להתעסק עם זה, אתם יכולים לוותר על עטרות הנייר, לשמן ולקמח את התבנית ואז להעביר את התערובת פנימה. בתאבון.

 

 
שווה להשקיע גם על המנז'טים, הם יוסיפו שובבות ורושם
שווה להשקיע גם על המנז'טים, הם יוסיפו שובבות ורושם צילום : תמי שיבק
 
 

מאפינס שיש נוטלה

תבנית מאפינס של 12 שקעים

 

צריך:

60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

רבע כוס שמן קנולה

3/4 כוס סוכר

3 ביצים גדולות

כפית תמצית וניל איכותית

כוס ו-3/4 של קמח רגיל (לא תופח) מנופה

2 כפיות אבקת אפיה

רבע כפית מלח

כ-1/4 כוס נוטלה

 

מכינים:

  • מחממים תנור ל-165 מעלות. מרפדים את השקעים בתבנית בעטרות הנייר.
  • מרכיבים את וו ה-K במיקסר, ומעבדים במהירות גבוהה את השמן, החמאה והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה (3 דקות). מנמיכים מעט את המהירות, ומוסיפים את הביצים ואת תמצית הוניל ומערבבים לתערובת אחידה.
  • בקערה קטנה מערבבים יחד את הקמח, המלח ואבקת האפיה. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת שבמיקסר ומערבבים במהירות נמוכה - רק עד שהתערובת אחידה.
  • מזלפים כף נדיבה של תערובת לתוך כל שקע. מזלפים חצית כפית נוטלה מעל כל שקע. בעזרת צ'ופ סטיק, סכין חדה ודקה או קיסם, בוחשים בתנועות עדינות ליצירת מרקם של שיש. (לעטרות הנייר יש נטייה להתנגד לשלב הזה ולהתכווצ'ץ. לכן כדאי להחזיק אותן עם אצבע אחת, ולבחוש ממש בעדינות).
  • אופים 25 דקות עד חצי שעה, עד שהמאפינס קפיציים למגע, וקיסם שמוחדר למרכזן יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.

 

לעוד טיפים ומתכונים מעולים הכנסו לבלוג עד הפירור האחרון

 

לטורים הקודמים:

מתכון לסהרוני וניל

מתכון לעוגת שוקולד קלה במיוחד

מתכון לסלט איטלקי של עגבניות שרי ולחם

מתכון לפשטידת בצל

מתכון למרק בטטות וקרוטונים ביתיים

מתכון לעוגת תותים

מתכון לג'בטות מושלמות

מתכון לפשטידת כרובית

מתכון לספגטי עם כדורי בשר ורוטב עגבניות

 
עוד כתבות במדור עד הפירור האחרון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.