עוגיו.נט מייעצת: טיפים לאפייה ושמירה של עוגות בחושות

 
עוגת בננות ושקולד צ'יפס
עוגת בננות ושקולד צ'יפס צילום: נטלי לוין
 
עודכן 07:22 16/02/2012

איך להוסיף תוספות לעוגה בחושה מבלי שישקעו, המרת שמרים יבשים לטריים ואיפה שומרים עוגות בחושות אחרי האפייה. אתם שאלתם - עוגיו.נט עונה

 
 
 
 
 

תוספת חמוציות לבלונדיס 

תמר: אם מוסיפים חמוציות לבלונדיס - מה צריכה להיות הכמות?
עוגיו.נט עונה: עקרונית אני אוהבת להוסיף לפי העין, אבל נראה לי שכמות של כ60-80 גרם חמוציות מיובשות תעשה את העבודה.

 

עוגת תפוזים גבוהה

רונית: אני לא מצליחה להכין עוגת תפוזים, היא תמיד יוצאת בצבע חום כהה ולא לבנה וגבוהה, למה? למרות שאני מקציפה את הביצים ועושה לפי המתכון.
עוגיו.נט עונה: קצת קשה לי לענות משום שאני לא יודעת לפי איזה מתכון את מכינה. בכל מקרה מתכון לעוגת תפוזים שיוצאת בהירה וגבוהה תוכלי למצוא כאן.

 

סודה לשתייה במתכונים

נועה: האם למתכונים שבהם יש אבקת אפיה, כדאי להוסיף גם סודה לשתייה? אם כן, מה הכמות שצריך להוסיף ביחס לקמח?
עוגיו.נט עונה: זה לגמרי תלוי במתכון. יש מתכוני עוגיות שמוסיפים גם סודה לשתייה שתורמת לפריכות ואווריריות הבצק לאחר האפייה, אבל זה משתנה ותלוי מתכון. בדרך כלל, בעוגות בחושות אבקת אפייה מספיקה (אם כי תמיד יש יוצאים מן הכלל). הכמות היא בדר"כ רבע כפית אבקת סודה לשתייה על כל כוס קמח בעוגות בחושות.

 

שמרים יבשים וטריים

בתיה: אם רשום במתכון להשתמש בשמרים יבשים, האם הכמות הרשומה היא אותה הכמות בשימרית?
עוגיו.נט עונה: שימרית הם שמרים טריים, ולכן יחס ההמרה הוא 1:3. זאת אומרת שעל כל גרם של שמרים יבשים שכתוב במתכון יש להשתמש ב-3 גרם שמרית.

 

 
מומלץ במיוחד - טארט שוקולד וטופי
מומלץ במיוחד - טארט שוקולד וטופי צילום: נטלי לוין

תוספות לעוגות בחושות 

קלאודיה: בעוגות בחושות איך אפשר להוסיף פצפוצי שוקולד או פירות יבשים בלי שירדו לתחתית העוגה ואישרו מחולקות בכל העוגה?
עוגיו.נט עונה: שקיעת תוספות בעוגה יכולה להיגרם ממספר בעיות:

  • בלילה דלילה מדי: דלילות הבלילה לא מאפשרת "אחיזה" לתוספות. רוב הבלילות של העוגות הבחושות על בסיס שמן הן יחסית דלילות, וקצת יותר קשה לפזר בתוכן תוספות מבלי שישקעו. בלילות על בסיס חמאה מוקצפת הן בעלות יותר "גוף" ולכן מחזיקות היטב את התוספות, אפילו אם לא מקמחים אותן.
  • קימוח התוספות: על מנת שהתוספות ישארו במרכז העוגה ולא ישקעו יש לקמח אותן במעט קמח. פשוט מערבבים את השוקולד צ'יפס או הפירות היבשים עם כף או שתיים של קמח, ומוסיפים לעוגה.
  • פיזור אחיד: מומלץ להוסיף את התוספות אחרונות לבלילה, ואף לפזר אותן מעל הבלילה לאחר שיצקנו אותה לתבנית.

 

עוגות פאי מעולות

פולט: אני חובבת אפייה, זה מאד מרגיע אותי ובדרך כלל כל עוגה שאני מכינה תמיד מוצלחת כמו בספרים. אם את יכולה לשלוח לי הרבה מתכונים של עוגות פאי אני מאד אשמח.
עוגיו.נט עונה: יש כל כך הרבה סוגי פאי וטארטים, הנה כמה שאני אוהבת במיוחד:
טארט טאטן
פאי גבינת שמנת ולימון עם תותים
טארט נקטרינת ופיסטוקים
טארט שוקולד עם גנאש טופי ומלח ים אטלנטי
טארטלטים לימון ומרנג איטלקי

 

שמירה של עוגות בחושות 

אביבה: איך הכי טוב לשמור עוגות בחושות מוכנות? במקרר, בחוץ?
עוגיו.נט עונה: בדרך כלל זה תלוי בעוגה שמכינים. עוגות על בסיס פירות (למשל עוגות עם פירות קיץ, עוגות תפוזים וכיו"ב) מומלץ לשמור במקרר עטופות היטב. כמובן שעדיף להביא אותן לטמפרטורת החדר לפני האכילה, כי אז הן חוזרות למרקם האופטימלי. עוגות "יבשות" יותר כמו עוגות שוקולד או וניל עם תוספות אפשר לשמור מחוץ למקרר, עטופות היטב, עד 4-5 ימים. חשוב לזכור שעוגות בחושות גם ניתן להקפיא והן מפשירות וחוזרות למצב המקורי מצוין.

 

למתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט

לתשובות הקודמות:

עבודה נכונה עם בצק שמרים

ביקשתם - קיבלתם: מתכון מעולה לעוגיות מלוחות

10 פתרונות לבעיות אפייה

 

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.