תחרות מתכוני חורף • מרק אפונה

 
מרק אפונה מחמם ומשביע לימים הקרים שבדרך
מרק אפונה מחמם ומשביע לימים הקרים שבדרך צילום: טלי גולדשטיין
 
עודכן 00:15 18/02/2012

טלי גולדשטיין מלמדת אתכם איך להכין מרק אפונה סמיך בניחוח עדין של יין לבן, שום וסלרי

 
 
 
 
 

מצרכים: 

2 כוסות אפונה ירוקה יבשה

1.5 כוסות אפונה טרייה או קפואה

1 בצל גדול

2 גזרים

2 גבעולי סלרי

1 שורש פטרוזיליה

5-6 שיני שום

1 כוס יין לבן יבש

צרור  פטרוזיליה

1 עלה דפנה

מלח ופלפל שחור גרוס

50 גרם חמאה

 

אופן הכנה:

  • קולפים את הבצל, השום והגזרים וחותכים לחתיכות בינוניות.
  • חותכים גם את הסלרי ושורש הפטרוזיליה. מטגנים במעט שמן או חמאה עד שהירקות מזהיבים מעט.
  • מוסיפים אפונה יבשה, יין לבן, 6-5 כוסות מים, צרור פטרוזיליה קשור בחוט, עלה דפנה ופלפל שחור גרוס.
  • מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כשעה, עד שהאפונה מתרככת.
  • מוסיפים את האפונה הטרייה ומבשלים כ-15 דקות נוספות.
  • מסלקים את צרור הפטרוזיליה, גבעולי הטימין ועלה הדפנה.
  • טוחנים את המרק ותוך כדי טחינה, מוסיפים את החמאה, חתוכה לקוביות קטנות.
  • ממליחים, מפלפלים ומחממים (אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים).

 

רוצים גם אתם להשתתף בתחרות מתכוני החורף של פיירי פלטינום, הכנסו לכאן >>

צפו: עושים כלים עם גברי ואהרוני

 
עוד כתבות במדור חורף עם פיירי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.