תחרות מתכוני חורף • תבשיל קציצות ואפונה

 
ארוחה שלמה בסיר אחד
ארוחה שלמה בסיר אחד צילום: עידו מעוז
 
עודכן 00:15 18/02/2012

עידו מעוז מלמד אתכם איך להכין תבשיל קציצות עם אפונה, תפוחי אדמה, ארטישוק ועשבי תיבול

 
 
 
 
 

מצרכים: 

בצל קצוץ

תפוח אדמה מגורד וסחוט

400 גרם בשר

2 ביצים

כוס פירורי לחם

חופן פטרוזיליה קצוצה

כפית בהרט

כפית וחצי פפריקה מתוקה

מעט כורכום

מלח, פלפל שחור

 

לרוטב והתבשיל:

2 בצלים חתוכים לקוביות

4 שיני שום קצוצות

2 תפוחי אדמה בינוניים

שומר חתוך לרצועות

4 תחתיות ארטישוק מקופסת שימורים חתוכים לקוביות

3 כוסות אפונה

חופן של נענע קצוצה

חופן של פטרוזיליה קצוצה

חופן של כוסברה קצוצה

כף וחצי אבקת מרק עוף

2 עלי דפנה

כורכום

קצת בהרט

מלח ופלפל שחור

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את המרכיבים לקציצות ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • בסיר רחב שמים את השמן ולאחר שהוא מתחמם מכניסים את תפוחי האדמה, הבצל, השום והשומר מערבבים וסוגרים מכסה לעשר דקות.
  • לאחר 10 דקות מוסיפים את האפונה וארטישוק ומערבבים.
  • מוסיפים את התבלינים ועלי הדפנה, ממלאים במים, מוסיפים את עשבי התיבול ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים אש וסוגרים מכסה לעשרים דקות.
  • מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר ומתחילים לגלגל ולהכניס לסיר אחד אחד, סוגרים מכסה לחצי שעה ומגישים.

 

רוצים גם אתם להשתתף בתחרות מתכוני החורף של פיירי פלטינום, הכנסו לכאן >>

צפו: עושים כלים עם גברי ואהרוני

 
עוד כתבות במדור חורף עם פיירי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.