מתכון לעוגת בננות ושוקולד צ'יפס

 
עוגת בננות ושוקולד צ'יפס
עוגת בננות ושוקולד צ'יפס צילום: שירן כרמל
 
עודכן 01:04 18/02/2012

נשארו לכם בננות בבית? זה הזמן למעוך אותן ולהכין מהן עוגה בחושה מנוקדת בשוקולד צ'יפס

 
 
 
 
 

מצרכים:

75 גרם (1.5) ביצים

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

100 גרם (1/2 כוס) שמן

125 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) קמח

קורט קינמון

קורט אגוז מוסקט

1/4 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית סודה לשתייה

120 גרם (2-3) בבנות בשלות ומרוסקות

65 גרם שוקולד צ'יפס

 

אופן הכנה:

  • במיקסר עם מטרפה מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה (בתחילה שמים מעט סוכר עד שהמסה עולה, ואז מוסיפים את שארית הסוכר בהדרגה).
  • מוסיפים את השמן במנות קטנות בזרם דק בזמן שהמיקסר מקציף עד לקבלת מרקם קרם תפוח.
  • מנפים את הקמח והאבקות יחד.
  • מחליפים את המטרפה בוו גיטרה ומוסיפים את החומרים היבשים בשתי מנות עד ערבוב מלא.
  • טוחנים את הבננות למחית ומוסיפים למסה יחד עם השוקולד צ'יפס.
  • משמנים תבנית אינגליש בעזרת תרסיס שימון ויוצקים לתוכה את המסה.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות 30-35 דקות עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.   

 

באדיבות שף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי מבית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים.

לעוד מתכונים מעולים כנסו ל-Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עו מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת תפוגזר ללא גלוטן

עוגת גבינה עם עוגיות אוראו ונוטלה

פאי לימונענע עם ענני מרנג

מאפינס שיש נוטלה

לבבות עוגת שוקולד עם תותים

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.