מתכון למיני פוקאצ'ות

 
חצילים, עגבניות, זיתים, קישואים או כל תוספת שאוהבים
חצילים, עגבניות, זיתים, קישואים או כל תוספת שאוהבים צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:57 19/02/2012
חיה אילונה דר

חיהל'ה מחליטה לגוון ובמקום להכין פוקאצ'ה אחת גדולה, היא אופה פוקאצ'ות קטנות שאפשר לגוון עם שלל תוספות שאוהבים

 
 
 
 
 

החלטתי שלאירוח הקרוב אפתיע את אורחיי ובמקום להכין להם כהרגלי שתי פוקצ'ות גדולות או אחת ענקית, אכין מרובעי פוקצ'ות בציפויים שונים וכך האורחים יוכלו לאכול מנות ביס וכל אחת בטעמים שונים - עגבניות שרי, פלפלים אדומים וצהובים, זיתים, אנשובי (לאוהבים), רוזמרין ועוד.


הרעיון מתאים גם לארוחה עם ילדים, שאוהבים הפתעות באוכל, וצבע וצורה בהחלט מדברים אליהם לפני האכילה. בנוסף, כל אחד אוכל במידה ובנוחיות. מכמויות אלו תוכלו להכין אחת מהאפשרויות הבאות: פוקצ'ה אחת ענקית , 2 גדולות, 4 בינוניות או כ-36 פוקצ'ות ביס כמוצע כאן.

מתכון למיני פוקצ'ות
(36 פוקאצ'ות בגודל ביס)

 

מצרכים:
500 גרם קמח
כ-350 גרם מים
10 גרם שמרים יבשים
15 גרם (כף) סוכר
10 גרם מלח
36 מ"ל (3 כפות) שמן זית

לציפוי:
ריבועי פלפלים בצבעים שונים
זיתים חתוכים
אנשובי חתוך
עגבניות שרי חצויות
עלי רוזמרין
מלח גס
שמן זית

אופן הכנה:

  • שמים את החומרים היבשים פרט למלח בקערת מיקסר ומערבבים.

  • מוסיפים את השמן, מפעלים את המיקסר עם וו לישה ויוצקים את המים בהדרגה, וממשיכים לערבל במשך 10 דקות במהירות בינונית. מעבירים את הבצק לקערה משומנת.

 

 
מניחים את הבצק המוכן בקערה משומנת
מניחים את הבצק המוכן בקערה משומנת צילום : חיה אילונה דר
 
  •  עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתפחה עד להכפלת הנפח, בערך שעתיים.

 

 
הבצק אחרי ההתפחה הראשונה
הבצק אחרי ההתפחה הראשונה צילום : חיה אילונה דר
 
  • מוציאים מהמקרר, מעבדים מעט את הבצק ומחלקים לשני חלקים.
  • מתפיחים שוב כחצי שעה.
  • מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  • מרדדים כל כדור לעלה בעובי סנטימטר ומחלקים למרובעים.
  • מכסים במגבת ומתפיחים בפעם האחרונה עד להכפלת הנפח.
  • לוחצים עם האצבעות על המרובעים ויוצרים שקעים.

 

 
רובועי הפוקאצ'ה לפני אפייה
רובועי הפוקאצ'ה לפני אפייה צילום : חיה אילונה דר
 
 
  • מטפטפים שמן זית ומסדרים מכל חומרי הציפוי לפי מה שאוהבים.

 

 
על הפוקאצ'ה אפשר לשים עגבניות שרי, פלפלים, אנשובי ועוד דברים שאוהבים
על הפוקאצ'ה אפשר לשים עגבניות שרי, פלפלים, אנשובי ועוד דברים שאוהבים צילום : חיה אילונה דר
 
  • מעבירים את הפוקצ'ות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת או לאבן שמוט המוצבת דרך קבע בתנור ואופים בין 10-15 דקות, עד הזהבה גם מלמטה.

 

 
האבן נותנת פריכות מיוחדת. אם אין אבן אפייה, תבנית מתכת טובה תספיק
האבן נותנת פריכות מיוחדת. אם אין אבן אפייה, תבנית מתכת טובה תספיק צילום : חיה אילונה דר
 

מוציאים מהתנור, נותנים לפוקאצ'ות להתקרר מעט ומגישים.

 

 
מנת אירוח שכולם יאהבו
מנת אירוח שכולם יאהבו צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.