מתכון לעוגת שוקולד וקפה

 
הכינו את הקפה
הכינו את הקפה צילום: שירן כרמל
 
עודכן 07:36 21/02/2012

מקבלים את החורף עם עוגה בחושה שמשלבת את מרירות הקפה עם מתיקות השוקולד וחמיצות גרד הלימון

 
 
 
 
 

מצרכים:

80 גרם חמאה

160 גרם (3/4 כוס ועוד חצי כף) סוכר

80 גרם (ביצה וחצי) ביצים

170 גרם (3/4 כוס ועוד כף) קמח תופח

50 גרם (3 כפות) חלב

1/2 כפית נס קפה

160 גרם (3/4 גביע ועוד כף) שמנת חמוצה

כפית תמצית וניל

40 גרם (חצי חבילה פחות שורה) שוקולד מריר

זסט מלימון אחד

 

אופן הכנה:

  • מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה.
  • מערבבים את הביצים ותמצית הווניל ומוסיפים בהדרגה לחמאה המוקצפת.
  • מחממים את החלב וממיסים בו את הנס קפה.
  • ממיסים את השוקולד ומערבבים עם החלב והנס קפה.
  • מערבבים את השמנת עם הזסט לימון.
  • עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים לסירוגין את הקמח, השמנת החמוצה ותערובת השוקולד לתערובת החמאה והסוכר ומקפלים עד לקבלת מסה אחידה.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 26 סנטימטר ויוצקים את המסה לתבנית.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות כ-30-35 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע ויבשה.

 

באדיבות שף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי מבית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים.

לעוד מתכונים מעולים כנסו ל-Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עו מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת תפוגזר ללא גלוטן

עוגת גבינה עם עוגיות אוראו ונוטלה

פאי לימונענע עם ענני מרנג

מאפינס שיש נוטלה

לבבות עוגת שוקולד עם תותים

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.