תחרות מתכוני חורף • רוסטביף

 
הקפידו להוציא את הנתח שעתיים לפני
הקפידו להוציא את הנתח שעתיים לפני צילום: שירה שוסטר
 
עודכן 11:06 18/02/2012

שירה שוסטר מלמדת אתכם איך להכין רוסטביף קלאסי. וגם: טיפים לבחירת הנתח, התיבול וצריבת הבשר

 
 
 
 
 

יש תורה שלמה שעומדת מאחורי הכנת רוסטביף - אצמצם לכם לכמה כללים חשובים ופשוטים:

  • דבר ראשון, חומר הגלם  הקלאסי - סינטה.  מקצב טוב, בשר טוב. נתח של קילו וחצי למשפחה נראה לי מעולה. לא לדאוג - יש מתכון למה לעשות עם השאריות בהנחה שיתכן מחדל שכזה.
  • לפני שמתחילים לעבוד עם הנתח, יש להביא אותו לטמפרטורת החדר - זאת אומרת להוציא אותו מהמקרר שעתיים לפני.
  • תיבול - הדעות חלוקות. בגדול, אני לא ממליחה אלא מורחת אותו בחרדל דיז'ון, עושה לו מסג' עם שום כתוש ופלפל שחור גרוס. בשום פנים ואופן לא חורצת אותו ודוחפת בו שום (כמו פעם, כשהייתי תמימה השם ירחם).
    פעולה זו גורמת לו לאבד את כל הנוזלים ואתם מקבלים גוש יבש.
  • סגירה - את הנתח צריך "לסגור". זאת אומרת לתת לו צריבה טובה במחבת מכל הכיוונים לפני שמכניסים אותו לתנור. שמים במחבת עבה חמאה ושמן ביחס של 2:1 בהתאמה. צורבים מכל כיוון עד להשחמה. בסינטה מדובר בנתח מלבני כך שיש לכם 6 פעמים לחזור על אותה פעולה. כל התהליך אמור לקחת גג 5 דקות. בשום פנים ואופן לא לזרוק את הנוזלים שהצטברו במחבת.
  • מעבירים לתבנית בגודל הנתח (לא אקוטי) שתכנס לתנור מחומםל-220 מעלות, אני אוהבת להניח בה טימין / רוזמרין בשביל הניחוח.
  • אחרי 20 דקות מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות לעוד 30 דקות . יתקבל נתח שקצוותיו יהיה בדרגת well  וכך בהדרגה עד לפנים שלו שיהיה medium.
  • כשמוציאים מהתנור - לא לפרוס ישר. יש לכסות בנייר כסף (לא להצמיד) ולתת לנתח לנוח 15 דקות.

 

גיוונים והצעות:
זוכרים את הרוטב במחבת שלא זרקתם? יופי.  תוסיפו לנוזלים במחבת את הנוזלים מהתבנית של הרוסטביף, צמצמו על אש בינונית ואל תשכחו להמליח ולפלפל (כמות נדיבה של פלפל שחור גרוס) טיפונת אגוז מוסקט, טיפונת טימין ומעט שמנת מתוקה ויש לכם רוטב מעולה.

אכלתם ונשאר קצת? גם יופי. פרסו את מה שנשאר ואחסנו במקרר. פעם הבאה שבא לכם לנשנש משהו קחו ג'בטה או לחמנייה טובה, חממו אותה בטוסטר. צד אחד חרדל, צד שני מיונז, חסה, בצל סגול, עגבניה אדומה, מלח גס, פלפל שחור גרוס ואת הנתחים תצרבו לחימום זריז במחבת וקדימה לתוך הסנדביץ'.

 

רוצים גם אתם להשתתף בתחרות מתכוני החורף של פיירי פלטינום, הכנסו לכאן >>

צפו: עושים כלים עם גברי ואהרוני

פיירי פלטיניום מגיע אלייך עד לבית. לרכישת המוצר און ליין הקליקי כאן

 
עוד כתבות במדור חורף עם פיירי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.