תחרות מתכוני חורף • כתף כבש במילוי בורגול

 
מתאים עם יין לבן בצד
מתאים עם יין לבן בצד צילום: אייל סטי
 
עודכן 11:06 18/02/2012

אייל סטי מלמד אתכם איך להכין מנה בסגנון ים תיכוני - כתף כבש במילוי בורגול ברוטב יין לבן

 
 
 
 
 

מצרכים לכבש:

1.3 קילו כתף כבש נקי מעצמות, פרוס לצורת שטיח

שמן זית

מלח ופלפל גס

 

למילוי:

ביצה

כוס בורגול

כוס פרוזיליה קצוצה

1/2 לימון סחוט

1/2 כוס נענע קצוצה

2 כפות צנוברים קלופים

כף אגוזים קצוצים

כף חמוציות

קורט קינמון

מלח ופלפל

 

לרוטב:

כוס וחצי יין לבן

2 גזרים 2

2 בצלים לבנים

4 עלי שורש של סלרי

2 כפות ריבת תפוז סיני

מעט שום כתוש

מלח ופלפל

  

אופן הכנה:

  • משרים את הבורגול במים חמימים מהברז למשך 15 דקות
  • מסננים אותו מהמים ושמים בקערה.
  • מוסיפים את כל חומרי המילוי ומערבבים.
  • פורסים את הכבש ממלאים אותו מגלגלים לרולדה.
  • קושרים את הרולדה, משמנים אותהבשמן זית ומפזרים מלח ופלפל גס.
  • מניחים את הרולדה בתוך תבנית ומכניסים לתנור, שחומם מראש ב-250 מעלות עד להשחמה, הופכים ומשחימים גם את הצד התחתון.
  • מוציאים את הכבש מהתנור ושופכים עליו את המיצים שבתבנית.
  • מאדים את הירקות בסיר במשך 5 דקות ומוסיפים את היין, הריבה והתבלינים.
  • מצמצמים מעט את היין ושופכים את הרוטב לתבנית עם הכבש.
  • אוטמים את התבנית ומחזירים לתנור למשך 50 דקות על 170 מעלות.
  • מוציאים מהתנור, פורסים ומפזרים על כל פרוסה מעט מהרוטב.

 

רוצים גם אתם להשתתף בתחרות מתכוני החורף של פיירי פלטינום, הכנסו לכאן >>

צפו: עושים כלים עם גברי ואהרוני

 
עוד כתבות במדור חורף עם פיירי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.