תחרות מתכוני חורף • מרק סלק ומנגולד

 
סגול ובריא
סגול ובריא צילום: מיכל יערי
 
עודכן 11:06 18/02/2012

מיכל יערי מלמדת אתכם איך להכין מרק סלק ומנגולד עם צבע משגע וטעם שיקצור מחמאות

 
 
 
 
 

מצרכים: 

1 חבילת עלי מנגולד שטופים וקצוצים. חתוכים לעלים לחוד וגבעולים לחוד

2 סלקים קלופים וקצוצים לקוביות קטנות

גזר גדול  קלוף וקצוץ לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי קצוצים לקוביות קטנות

בצל קצוץ דק

3 ליטר ציר עוף, ציר ירקות או מים

מיץ מ 2 לימונים

כף דבש

4 כפות סוכר חום

מלח

פלפל שחור

 

אופן הכנה:

  • שמים בסיר 3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל כ 5 דקות.
  • מוסיפים את קוביות הגזר, הסלק וגבעולי המנגולד ומטגנים תוך ערבוב כ 10 דקות.
  • מוסיפים את הציר או המים
  • מתבלים במלח, פלפל, דבש, סוכר חום ומיץ לימון.
  • מרתיחים כ 10 דקות.
  • מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים ומבשלים עוד  10 דקות.
  • בודקים תיבול ומתקנים אם צריך (הטעם אמור להיות חמוץ-מתוק).

 

רוצים גם אתם להשתתף בתחרות מתכוני החורף של פיירי פלטינום, הכנסו לכאן >>

צפו: עושים כלים עם גברי ואהרוני

 
עוד כתבות במדור חורף עם פיירי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.