תחרות מתכוני חורף • ממולאים ברוטב עגבניות

 
אדום כתום צבעוני
אדום כתום צבעוני צילום: חגית מור
 
עודכן 11:06 18/02/2012

חגית מור מלמדת אתכם איך להכין מנה בניחוח של בית - פלפלים ועגבניות במילוי תערובת של בשר ואורז ברוטב עגבניות

 
 
 
 
 

מצרכים:

פלפלים

עגבניות

 

מצרכים למילוי:

2 כוסות אורז פרסי 500 גרם

בשר בקר טחון

2 בצלים גדולים קצוצים

3 שיני שום קצוצים דק

100 גרם רסק עגבניות

2 כפות שמן

חופן פטרוזליה קצוצה

15-18 פלפלים צבעוניים

3-5 עגבניות גדולות

 

לרוטב:

200 גרם רסק עגבניות

1 כף צ'ילי מתוק

2 כפות שמן

1 לימון סחוט

3 כפות סוכר

חצי כפית פפריקה מתוקה,מעט פלפל שחור ומלח,

3 שיני שום כתוש

4 כוסות מים פושרים

 

אופן הכנה:

  • מטגנים עם 2 כפות שמן את הבצלים הקצוצים כ 2 דקות
  • מוסיפים את השום הקצוץ ו-100 גרם רסק עגבניות ומערבבים שוב.
  • שמים את הבשר ומטגנים עוד 3 דקות על אש נמוכה.
  • מעבירים הכל לקערה ומוסיפים את המלח, הפלפל שחור, את הפטרוזילה הקצוצה והאורז ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מחממים תנור ל 180 מעלות ובינתיים מרוקנים ושוטפים את הפלפלים והעגבניות, ממלאים אותם בתערובת ומסדרים יפה על תבנית משומנת.

 

הכנת הרוטב:

  • מערבבים בקערה את חומרי הרוטב לתערובת אחידה, שופכים את הרוטב מעל הממולאים, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה.
  • לאחר מכן מסירים את הנייר ומחזירים לתנור לרבע שעה על 160 מעלות.
  • מוציאים מהתנור ומגישים ישר חם וטעים.

 

רוצים גם אתם להשתתף בתחרות מתכוני החורף של פיירי פלטינום, הכנסו לכאן >>

צפו: עושים כלים עם גברי ואהרוני

 
עוד כתבות במדור חורף עם פיירי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.