מתכון לקציצות ברוטב עגבניות

 
ללקק את האצבעות
ללקק את האצבעות צילום: עידן אדלר רייס
 
עודכן 07:46 20/02/2012
עידן אדלר רייס, אדונית התבלינים

עידן אדלר רייס מכינה מנה מנצחת שעוברת במשפחה - קציצות מעולות, פריכות מבחוץ, עסיסיות ורכות מבפנים, עם רוטב עגבניות, פטריות ועשבי תיבול. מומלץ לאכול עם חלה או כארוחה שלמה לצד אורז או פירה

 
 
 
 
 

במשך שנים רבות לא אכלתי בכלל בשר בקר וגם אחרי שכבר התחלתי לאכול, חיפשתי המון המון זמן מתכון מושלם לקציצות. זה לא היה קל. בכל פעם שהכנתי קציצות היה חסר לי משהו, ולא הייתי שבעת רצון מהתוצאה. המצחיק הוא שהמתכון לקציצות נהדרות היה מונח לי ממש מתחת לאף. כשטעמתי את הקציצות של אסתי (אמא של עומר, בעלי) - קציצות שהיא מכינה כבר שנים על בסיס אינטואיציה - ידעתי שמצאתי. הקציצות פשוט מעולות, פריכות מבחוץ ורכות ועסיסיות מפנים, מלוות ברוטב עגבניות משובח שמתמזג עם הקציצות בהרמוניה מושלמת.

 

אז ביקשנו את המתכון וקיבלנו הדרכה מלאת חום ואהבה. מה שיפה במתכונים של בשלניות מנוסות כמו אסתי, זה שהמתכון הוא בעיקר המלצה כללית לחוש את המנה, והכמויות נמדדות על פי הרגש, תשומת הלב, וחוש הטעם והריח של הבשלן.

 

זהו בישול במלוא מובן המילה, במסגרתו הבשלן מגייס את כל חושיו לרקיחת המנה, מקדיש את מלוא תשומת הלב בעת התיבול והוספת המרכיבים (כמו פירורי לחם, רסק עגבניות, עשבי תיבול ותבלינים), שנמדדים כולם על פי הרגש. אין כמויות  מדויקות ואין מדידות. פשוט מדיטציה אל תוך הבישול, וכך נבראות להן מנות מנצחות - עם הרבה אהבה לבישול ולאוכל.

 

נרגשות ניגשנו למלאכת הבישול, שמנו מוזיקה נעימה, הפשלנו שרוולים והתחברנו לאווירה. הכנו את הקציצות על פי המתכון המקורי של אסתי, אך בגרסה שלהלן, הוספנו על המתכון המקורי מעט עשבי תיבול ופטריות במטרה לנצל מה שהיה במקרר (פעלנו על פי הרגש). בנוסף, "תרגמנו" את המתכון ל'שפת העם' (מדדנו כמויות) וקיבלנו תוצאה משמחת. קציצות מעולות, פריכות מבחוץ, עסיסיות ורכות מבפנים, עם רוטב מושלם שכייף לאכול עם חלה בידיים או לצד אורז או פירה. אין כמו מתכונים שעוברים במשפחה. בתיאבון!

 

 
פריכות מבחוץ ועסיסיות מבפנים
פריכות מבחוץ ועסיסיות מבפנים צילום : עידן אדלר רייס
 

קציצות בקר ברוטב עגבניות, עשבי תיבול ופטריות

4-6 מנות

 

מצרכים לקציצות:

500 גרם בשר בקר טחון

חצי כוס עלי פטרוזילה קצוצה

ביצה

3-4 כפות פירורי לחם

3 כפות קטשופ

בצל קצוץ דק

 שן שום קצוצה

רבע כפית בהרט

רבע כפית כמון

מלח, פלפל

שמן צמחי לטיגון

 

לרוטב עגבניות, עשבי תיבול ופטריות:

קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות (260 גרם)

2 כפות קטשופ

קופסה קטנה של רסק עגבניות (100 גרם)

סלסילת פטריות שמפיניון טריות ושטופות

בצל קצוץ דק

שן שום

מלח, פלפל

עלים מ-2-3 גבעולי טימין

עלים מחצי גבעול רוזמרין, קצוצים דק

שליש כוס מים

מלח, פלפל

3 כפות שמן זית

 

אופן הכנה:

  • מטגנים את שני הבצלים הקצוצים במחבת עם 3 כפות שמן זית עד להזהבה. מוסיפים 2 שיני שום ומערבבים היטב. מוסיפים אם עלי הטימין והרוזמרין הקצוץ ומערבבים היטב.

  • מחצית מתערובת הבצל ועשבי התיבול מעבירים לקערה ומחצית שנייה מעבירים לסיר גדול.

  • מכינים את הקציצות: מכניסים לקערה (עם הבצל ועשבי התיבול) את כל חומרי הקציצות ולשים בידיים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים קציצות עגולות ומשטחים מעט. מטגנים את הקציצות כדקה מכל צד עד להזהבה קלה מבחוץ (אין צורך שהקציצות יהיו מוכנות לגמרי כי הן ימשיכו להתבשל ברוטב).

  • מכינים את הרוטב: מחממים את הבצל המטוגן בסיר, ומוסיפים פטריות (שלמות או חצויות- איך שאוהבים). מטגנים עד שהפטריות מגירות נוזלים. מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שנוזלי הפטריות מתאדים.

  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, קטשופ, מים, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ-5 דקות. אם הרוטב נראה סמיך מדי ניתן להוסיף עוד קצת מים.

  • מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות עד שהטעמים התמזגו והקציצות מבושלות לחלוטין. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול אם צריך.

  • מגישים חם עם חלה שבוצעים בידיים או לצד אורז.

 

 
הכי כיף לנגב את הרוטב עם חלה
הכי כיף לנגב את הרוטב עם חלה צילום : עידן אדלר רייס
 
 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.