ביקורת מסעדה - טאפאיה

 
קטלוניה בלב ראשון לציון
קטלוניה בלב ראשון לציון צילום: יח"צ
 
עודכן 11:33 20/02/2012

שילובים מפתיעים, אווירה קלילה ושירות קשוב נפגשים יחד במסעדת טאפאיה בראשון לציון. ביקורת

 
 
 
 
 

בסוף השבוע האחרון קפצנו, שותפי לארוחה ואני, לראשל"צ לביקור במסעדת טאפאיה (טאפאס) של השף עינב אזגורי או התשובה הראשל"צית לקטלוניה.

 

כבר בכניסה ניתן היה לראות שמדובר במקום צבעוני עם אווירה קלילה, בדיוק כפי שהעיצוב של האדריכל ניר פורטל התכוון לה - ויטראז'ים צבעוניים ובר גדול ומזמין עם כיסאות גדולים ונוחים, כנהוג בקטלוניה. במקום התנגנה לה מוסיקה ספרדית קלילה שהתאימה והוסיפה לאווירה והמלצרית החייכנית אף הגדילה ושאלה אם נעדיף שולחן או בר. בסוף החלטנו ללכת על שולחן, תוך כדי שאנו מתרגלים לקצב של המקום ולתאורה הנעימה שלא הייתה חזקה מדי.

 

בתור התחלה, בהמלצת המלצרית, שתינו סירה של שאטו סאן מישל. לאחר מכן, הוגשה לנו סלסלת לחמים (18 ש"ח), שלוותה בטפנד וחמאת שום ופטרוזיליה. עם הלחם בא התיאבון, ומנת הטאפאס הראשונה הייתה כרובית מטוגנת ברוטב איולי שום קונפי (18 ש"ח), מנה טעימה מאוד בעיקר בשל נוכחותו המדודה של הרוטב שהיה דמיננטי בטעמיו. משם המשכנו עם מנת הגרבלקס עם קרם תפוחי עץ מעושנים וביצה חצי רכה (30 ש"ח), המנה הייתה מעולה לכל הדעות והשילוב המפתיע בין המרכיבים הביא לתוצאה מצוינת. החמיצות ביחד עם המתקתקות של קרם התפוחים הפכו לרוטב מיוחד לסלמון ביחד עם הסמיכות של הביצה. זו ללא הספק הייתה המנה החביבה על שנינו במהלך הארוחה.

 

לאחר מכן, הוגשה לנו מנת ארטישוק עם מוצרלה ברוטב מוחו - שמן זית ופטרוזיליה ( 24 ש"ח), המנה הייתה טובה, אם כי פרופורציה הוגנת יותר בין המוצרלה לארטישוק הייתה מחמיאה לה יותר. בהמשך, טעמנו סביצ'ה לברק על יוגורט (34 ש"ח), מנה טובה ומרעננת, שוב החמיצות שיחקה את התפקיד הראשי בהצגה. המסע נמשך עם ברזואלה עם מנצ'גו ואגסים שהולכים תמיד טוב עם גבינת כבשים, כך שהמנה בהחלט השאירה טעם של עוד (26 ש"ח).

 

 
קלמארי עם גבינת פטה
קלמארי עם גבינת פטה צילום : יח"צ
 

ממשיכים במסע הקולינרי

בשלב זה הוגש לנו קלמארי על חציל קלוי עם גבינת פטה (38 ש"ח) ולאחר מכן בומאלוס (18 ש"ח) - לביבות ספרדיות שנחטפו מיד מהצלחת והיו מאוד מיוחדות, לאחר ויכוח קל כל הצדדים סברו שהן הנשנוש המושלם ליד בירה (וגם בלעדי הבירה).

 

המשכנו עם סלמון צלוי על הפלנצ'ה שהוגש לצד פירה בזיליקום (42 ש"ח), הסלמון היה טעים, אך הפירה היה רגיל לחלוטין. הארוחה נמשכה עם תמר מג'הול צלוי (34 ש"ח) - תמרים ממולאים בגבינה כחולה ועטופים בחזה אווז. השילוב של הטעמים החזקים של הגבינה הכחולה וחזה האווז היווה ניגודיות מצוינת לטעם המתוק של התמר, ללא ספק אחת המנות הטובות.

 

לאחר מכן, הוגשה לנו סינטה על פולנטה עם שמן כמהין ובצל פנינה מקורמל (58 ש"ח), המנה הייתה טובה מאוד והטעם החזק של הכמהין היה אקורד מצוין לסיום הארוחה. לקינוח טעמנו צ'ורוס שלוו בריבת חלב ושוקולד (20 ש"ח), קינוח ספרדי קלאסי ואת הקינוח היותר מקומי בדמות כנאפה עם קרם לימון וגלידת משמש מוניליה (32 ש"ח), ללא ספק קינוח מעולה ומפתיע לטובה.

 

 
ארטישוק עם מוצרלה ברוטב מוחו - שמן זית ופטרוזיליה
ארטישוק עם מוצרלה ברוטב מוחו - שמן זית ופטרוזיליה צילום : יח"צ
 

האווירה במקום מאפשרת לבוא גם לארוחה קלילה, גם לערב על הבר עם נשנושים וגם לארוחה מלאה, כפי שצריך להיות במסעדת טאפאס. ולאלו מכם שמעוניינים לאכול ארוחה מלאה, תשמחו לדעת שקיימת ארוחה זוגית הכוללת כוס קאווה, למברוסקו או סנגריה, סלסלת לחמים, שלוש מנות צמחוניות, מנה אחת מיוחדת, שלוש מנות של דגים ובשרים וקינוח, מתוך תפריט מוגדר של מנות (חלקן הוזכר בחלק הקודם של הביקורת), במחיר של 178 ש"ח לזוג. הארוחה מוגשת בימים א'-ד' במהלך כל היום, ובימים ה'-ש' בין השעות 18:00-20:30.     

 

 
אמנות בצלחת
אמנות בצלחת צילום : יח"צ
 
 

השורה התחתונה

מדובר במקום עם אווירה קלילה ומוסיקה נעימה לצד אוכל טעים ומיוחד, בהחלט מומלץ לדייטים או למי שמחפש מקום להירגע בו עם חברים אחרי יום עבודה. חשוב לציין שהמנות אינן גדולות, מכורח היותן מנות טאפאס ולכן המחיר הוא כמובן בהתאם. אם לוקחים בחשבון את הארוחה הזוגית, מדובר בפחות מ-100 ש"ח (ללא תשר) לאדם לארוחה שכוללת גם יין וגם קינוח, עם מנות מפתיעות ומרעננות, הרי שמדובר בתמורה הוגנת ואף מעבר לכך. במחיר הזה, גם אם תרצו מנה שאינה כלולה בארוחה תוכלו להוסיף אותה ועדיין לא להרגיש חריגה גדולה מדי בכיס. בנוסף, השירות היה אדיב וחייכני, וחשוב מכל, המגוון של המנות הוא גדול ואפשר בהחלט למצוא מנה לכל טעם. ואם כבר מדברים על טעם, אז ההמלצה שלי היא לא לפספס את מנת הגרבלקס.

 

ביקורת מסעדה - שולחן

ביקורת מסעדה - אידי דגים  

ביקורת בטרקלין - בר בשר 

ביקורת במסעדת יפו תל אביב

ביקורת על מסעדת 206 בשרים

ביקורת על מסעדת רג'ינה

ביקורת על מסעדת יקניקו טנקה

ביקורת על מסעדת אונו

ביקורת על מסעדת בליני

 

* הכתב היה אורח המסעדה.

 

מסעדת טאפאיה - טאפאס בר

רח' משה בקר 12, ראשון לציון

טלפון: 03-9666440

שעות פתיחה: א-ש 18:00 עד אחרון הלקוחות

 

בדירוג שלנו: ארבעה כובעי שף מתוך חמישה

 
עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.