תחרות מתכוני חורף • תבשיל כתף בקר

 
להגיש עם צ'יפס בצד
להגיש עם צ'יפס בצד צילום: אבי כהן
 
עודכן 19:58 19/02/2012

אבי כהן מלמד אתכם איך להכין תבשיל קדירה המכיל כתף בקר עם ירקות ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות עם יין אדום

 
 
 
 
 

מצרכים:

קילו כתף בקר טרי

בצל גדול קצוץ גס

גבעול סלרי חתוך לרצועות

גזר גדול חתוך

שן שום כתושה

כוסות של ציר בשר

150 גרם עגבניות מרוסקות או רסק עגבניות

1/3 כוס יין אדום יבש

3/4 כפית מלח

1/2 פלפל שחור גס

1/2 כפית טימין

כפית רוטב ווסטרשייר

3 תפוחי אדמה אדומים וגדולים חתוכים לקוביות

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הבשר לחתיכות בגודל של ביס ומחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית.
  • צולים את הבשר, עד שהוא משחים מכל הצדדים, מעבירים לקערה ומניחים בצד.
  • לוקחים סיר גדול ומכניסים לתוכו את הבצל והסלרי.
  • מעבירים את השמן שהשתמשנו לצליית הבשר ומוסיפים עוד שמן אם יש צורך בכך.
  • מאדים תוך בחישה, על אש בינונית 5 דקות.
  • מוסיפים את הגזר ושום וממשיכים לאדות 3 דקות.
  • מוסיפים את ציר הבשר, היין, התבלינים ואת בשר בקר ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות, על מנת שהטעמים יתערבבו.
  • מוסיפים את קוביות תפוח האדמה לסיר ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים בין שעה וחצי לשעתיים, עד שתפוחי האדמה רכים.

 

רוצים גם אתם להשתתף בתחרות מתכוני החורף של פיירי פלטינום, הכנסו לכאן >>

צפו: עושים כלים עם גברי ואהרוני

 
עוד כתבות במדור חורף עם פיירי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.