תחרות מתכוני חורף • טבית עיראקי

 
לשבת בצהריים
לשבת בצהריים צילום: ליטל ישעיהו
 
עודכן 11:06 18/02/2012

ליטל ישעיהו מלמדת אתכם איך להכין מאכל עיראקי מסורתי המזכיר מאד את החמין - טבית של עוף ואורז

 
 
 
 
 

מצרכים:

2 קילו של חלקי עוף

2 בצלים קצוצים

4 כפות שמן

3 עגבניות קלופות וקצוצות

3 כוסות אורז מוארך

5 כוסות מים רותחים

2 כפות בהרט

1 כף מחוקה מלח

פלפל שחור לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  • שוטפים את חלקי העוף ומייבשים אותם היטב.
  • מטגנים את הבצל בסיר גדול המתאים לתנור, עד שהוא מתחיל להזהיב.
  • מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד דקה.
  • שמים את חלקי העוף ומבשלים אותם כ-10 דקות (הופכים מדי פעם כדי שיתבשלו מכל הצדדים) עד שהבשר נראה אטום.
  • מוסיפים את האורז, המים, הבהרט, המלח והפלפל.
  • מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה כ-15 דקות, עד שרוב הנוזלים נספגים.
  • מחממים את התנור לחום נמוך מאוד (כ-100 מעלות), מכסים את הסיר ומעבירים לתנור למשך הלילה.

 

רוצים גם אתם להשתתף בתחרות מתכוני החורף של פיירי פלטינום, הכנסו לכאן >>

צפו: עושים כלים עם גברי ואהרוני

 
עוד כתבות במדור חורף עם פיירי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.