תחרות מתכוני חורף • מרק שעועית עם בשר

 
מרק שעועית עם קוביות בשר בקר
מרק שעועית עם קוביות בשר בקר צילום: רותי פוזדירקה
 
עודכן 22:18 20/02/2012

רות פוזדירקה מלמדת אתכם איך להכין מנה חורפית - מרק שעועית עם קוביות בשר בקר וירקות מטוגנים

 
 
 
 
 

מצרכים:

500 גרם קוביות בשר בקר ללא שומן (צלעות)

1 וחצי כוסות שעועית לבנה מבושלת

4 שיני שום כתושות

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח לפי הטעם

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית פפריקה מתוקה

 

ירקות:

בצל בינוני קצוץ

גזר מקולף וחתוך לקוביות

קישוא חתוך לקוביות

פלפל אדום (גמבה) מנוקה וחתוך לקוביות

לפת מנוקה וחתוך לקוביות (אפשר לוותר)

עגבנית מקולפת וחתוכה לקוביות

כף שמן לטיגון הירקות

 

אופן הכנה:

  • בתוך הסיר יש לשים את קוביות בשר הבקר, לכסות עם מים ולבשל עד לריכוך.
  • מוסיפים את השעועית ולהמשיך לבשל על אש בינונית.
  • כאשר הסיר מבעבע מוסיפים את שיני השום.
  • מטגנים את הירקות במחבת עם כף שמן עד להזהבה קלה, על מנת לשלב את מרכיבי התיבול ומערבבים.
  • מוסיפים את הירקות לסיר המבעבע ומבשלים עוד כחצי שעה.
  • לפני סוף בישול המרק, כאשר הבשר רך והשעועית מבושלת, מוסיפים את הפטרוזיליה.
  • מבשלים עוד כ-10 דקות ומורידים מהאש.

 

רוצים גם אתם להשתתף בתחרות מתכוני החורף של פיירי פלטינום, הכנסו לכאן >>

צפו: עושים כלים עם גברי ואהרוני

 
עוד כתבות במדור חורף עם פיירי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.