תחרות מתכוני חורף • קדירת ירקות שורש

 
בריא וטעים
בריא וטעים צילום: לינוי מוכתר
 
עודכן 11:06 18/02/2012

לינוי מוכתר מלמדת אתכם איך להכין מאכל בריא וטעים עם ערכים תזונתיים - קדירת ירקות שורש

 
 
 
 
 

מצרכים:

3/4 כוס שמן זית

2 שורשי סלרי קלופים וחתוכים לרבעים

2 בצלים אדומים חתוכים לרבעים

2 פלפלים צהובים חתוכים לרבעים

1 פלפל אדום חתוך לרבעים

1 לפת חתוכה לרבעים

2 עגבניות חתוכות לרבעים

2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים

6 ארטישוקים ירושלמיים חתוכים לרבעים

2 ענפי רוזמרין מופרדים

5 ענפי תימין מופרדים

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

2 כפות סוכר חום

1/2 בקבוק (375 מ״ל) יין אדום

1/2 1 ליטר ציר ירקות או מים

מלח לפי הטעם

 

אופן הכנה: 

  • מרתיחים סיר עם שמן הזית ומטגנים קלות את הירקות, עד שהם משחימים קלות.
  • מוסיפים את כל התבלינים ואת היין האדום.
  • מביאים לרתיחה ומרתיחים כ-3 דקות.
  • מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את ציר הירקות/מים ומבשלים שעה וחצי.
  • רק בסוף מפזרים את המלח על התבשיל.

 

רוצים גם אתם להשתתף בתחרות מתכוני החורף של פיירי פלטינום, הכנסו לכאן >>

צפו: עושים כלים עם גברי ואהרוני

 
עוד כתבות במדור חורף עם פיירי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.