מתכון לעוגת אגסים וברנדי בחושה

 
אי אפשר לעמוד בפניה
אי אפשר לעמוד בפניה צילום: נטלי לוין
 
עודכן 08:12 22/02/2012

בין בחינה אחת לשנייה, נטלי לוין עושה הפסקה כדי להתפנק על עוגת אגסים עסיסית שמדיפה ריח משכר של ברנדי. לא אוהבים אגסים? אפשר גם תפוחים, שזיפים או אפרסקים

 
 
 
 
 

בעיצומה של תקופת בחינות, בלי יותר מדי זמן פנוי, בין הברירות היחידות שלי בכל הנוגע לאפייה היא להכין עוגה בחושה. אני מתה על עוגות בחושות - הן מהירות, קלות להכנה וכמובן טעימות מאוד והולכות מצוין ליד כוס תה או קפה.

 

העוגה הבאה משלבת בתוכה אגסים וברנדי, מה שהופך אותה למפנקת כפליים. האגסים מקנים לה עסיסיות בלתי-נגמרת, והברנדי מוסיף ניחוח שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו בעת האפייה.

 

עוגת אגסים בברנדי
2 תבניות אינגליש קייק קטנות

 

לאגסים:
4 אגסים בינוניים בשלים
2 כפות סוכר חום
רבע כוס ברנדי

 

לבלילת העוגה:
כוס (200 גרם) סוכר לבן
3 ביצים
מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
חצי כוס (100 מ"ל) שמן צמחי
קורט מלח
כפית תמצית וניל איכותית
2 ו-1/2 כוסות (350 גרם) קמח לבן
שקית (10 גרם) אבקת אפייה
50 גרם שקדים טחונים

מעט סוכר חום דמררה לפיזור מעל העוגה

 

אופן הכנה:

  • אגסים: קולפים את האגסים, חותכים לקוביות בגודל 1*1, ומניחים בקערה בינונית.
  • מוסיפים לקערה את הסוכר והברנדי ומערבבים היטב עד שכל האגסים מצופים בתערובת הסוכר.
  • מניחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
  • העוגה: מחממים תנור ל170 מעלות.
  • בקערה גדולה מניחים יחד סוכר וביצים וטורפים יחד (בעזרת מטרפה ידנית) עד שמתקבלת תערובת אחידה ובהירה יחסית (2-3 דקות טריפה נמרצת).
  • מוסיפים פנימה שמנת חמוצה, שמן, מלח ווניל וממשיכים לטרוף לתערובת אחידה.
  • מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים את השקדים הטחונים. בעזרת לקקן מקפלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
  • מוסיפים את האגסים המושרים (כולל הנוזלים) ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  • מעבירים את הבלילה לתבניות משומנות, מפזרים מעל כל עוגה מעט סוכר חום.
  • אופים את העוגות 35-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.

 

 
שומרים את העוגה במקרר 4-5 ימים, אבל רוב הסיכויים שהיא תגמר הרבה קודם
שומרים את העוגה במקרר 4-5 ימים, אבל רוב הסיכויים שהיא תגמר הרבה קודם צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • אפשר להשתמש בכל פרי קשה יחסית: תפוחים, שזיפים, אפרסקים וכו'.
  • מומלץ להשתמש בברנדי שטעים לכם לשתות. הברנדי מוסיף טעם אלכוהולי מאוד מוצלח בעוגה וכמובן ניחוח נהדר.
  • לא מוכרחים לפזר סוכר חום דמררה מעל העוגה, אבל הוא מוסיף קראנץ' וטעם נחמד.
  • שומרים את העוגה במקרר ארבעה-חמישה ימים. אפשר גם להקפיא עד שבועיים (מפשירים לילה במקרר).
  • אם רוצים להכין את העוגה פרווה אפשר להשתמש בחלב קוקוס במקום השמנת החמוצה, מה שיוסיף טעם קוקוסי עדין וטעים (מניסיון).
  • השקדים הטחונים מעדנים מעט את הבלילה, אבל אם אין לכם אפשר להמיר באותה כמות של קמח.

 

רוצים להתייעץ עם עוגיו.נט? הכנסו לכאן וכתבו לה את השאלה שלכם >>

 

למתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט וגם: oogio.net בפייסבוק

 

עוגיו.נט אחת קטנה:

מתכון לפאי לימונענע עם מרנג

מתכון לבלונדיס שוקולד לבן ופיסטוקים

מתכון לטארט שוקולד עם גנאש טופי

מתכון לעוגת שוקולד עם ענני קצפת

מתכון לעוגיות אוראו

מתכון לקיש בטטות

מתכון לרוגעלך במילוי נוטלה

מתכון לעוגת בננות ושוקולד צ'יפס

מתכון לריבועי ביסקוויטים, עוגת גבינה ושוקולד

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.