תחרות מתכוני חורף • חמין עיראקי ביתי

 
לשבת קרירה
לשבת קרירה צילום: סיגל ברמר
 
עודכן 23:57 21/02/2012

סיגל ברמר מלמדת אתכם איך להכין חמין עיראקי מסורתי עם עוף שלם, אורז וביצים קשות

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 עוף שלם נקי

12 ביצים

קילו אורז

3 בצלים מגורדים

1/2 כוס שמן

2 כפות רסק

1 כף בהרת עירקי

1 כף כורכום

1 כף קינמון

כפית פלפל שחור

10 יחידות הל שלם

1 ו 1/2 כפות מלח

1 כף אבקת מרק עוף

 

אופן הכנה:

  • ממלאים בסיר גדול כ-7 ליטר מים ומכניסים בצל מגורד ושמן.
  • מטגנים עד להשחמה, מוסיפים את העוף ומשחימים מכל הכיוונים.
  • מוסיפים את התבלינים (חוץ מהקינמון), 2 כפות רסק, ממתינים דקה ומוסיפים 3/4 כוס של מים רותחים לסיר.
  • מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות על אש בינונית.
  • לאחר מכן טועמים ומתקנים תיבול (המרק צריך להיות מלוח).
  • מוסיפים את האורז ומבשלים עד שהמים נספגים באורז.
  • מעבירים את האורז והעוף לסיר בישול איטי בצורה הזו:
  • בשכבה הראשונה שמים את האורז מפזרים מעט קינמון, מוסיפים את העוף ומעליו עוד שכבת אורז ומפזרים עוד קינמון.
  • מוסיפים את יתרת האורז ושוב מפזרים קינמון.
  • רוחצים את הביצים במים קרים, מניחים אותם על האורז, סוגרים את הסיר ומפעילים על חום גבוה כשעה.
  • לאחר מכן מורידים את החום להכי נמוך וממשיכים לבשל כל הלילה עד למחרת בשעה 12:00.

 

לעוד מתכונים של סיגל, הכנסו לבלוג שלה כאן

 
עוד כתבות במדור חורף עם פיירי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.