תחרות מתכוני חורף • מרק עגבניות ואורז

 
עם לחם שום כמו באיטליה
עם לחם שום כמו באיטליה צילום: טל אברזל
 
עודכן 23:57 21/02/2012

טל אברזל מלמדת אתכם איך להכין מרק עגבניות בניחוח איטלקי עם אורז והמון תבלינים

 
 
 
 
 

מצרכים:

2 כפות שמן קנולה

2 שיני שום קצוצות

1 בצל גדול קצוץ

4 עגבניות גדולות מרוסקות במגררת

מיכל רסק עגבניות מרוכז (260 גרם)

חצי כוס אורז שטוף או כוס אורז מבושל

2 כפיות סוכר חום

2 כפיות אורגנו מיובש

כ-2 כפיות מלח

חצי כפית פלפל שחור

כפית גדושה פפריקה מתוקה

כף פטרוזיליה קצוצה

6 כוסות מים (מודדים במיכל של רסק העגבניות)

 

אופן הכנה: 

  • מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל.
  • כאשר הוא מתחיל להזהיב מוסיפים את השום והסוכר ומטגנים עוד קצת עד לקבלת גוון זהוב עמוק וריח קרמלי.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות לבצל והשום. מטגנים כ2-3 דקות.
  • שמים את רסק עגבניות ומבשלים עוד 2 דקות תוך כדי בחישה.
  • מוסיפים מים ותבלינים (מלבד המלח) ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים כ 40 דקות, עד שהנוזלים מתחילים להצטמצם והמרק מסמיך.
  • מוסיפים את האורז  והמלח ומבשלים עוד 20 דקות. אם האורז כבר מבושל שמים אותו לקראת סוף הבישול לכמה דקות אחרונות.
  • מפזרים את הפטרוזיליה, מערבבים היטב ומכבים את האש.

 

רוצים גם אתם להשתתף בתחרות מתכוני החורף של פיירי פלטינום, הכנסו לכאן >>

צפו: עושים כלים עם גברי ואהרוני

 
עוד כתבות במדור חורף עם פיירי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.