תחרות מתכוני חורף • שוקי אווז צלויות

 
התפוזים יוצרים טעם וצבע כתמתם
התפוזים יוצרים טעם וצבע כתמתם צילום: ירון צחר
 
עודכן 23:57 21/02/2012

ירון צחר מלמד אתכם איך להכין שוקי אווז בתנור בתוספת פלחי אפרסקים משומרים ורוטב יין לבן ותפוזים

 
 
 
 
 

מצרכים:

שוקי אווז

2 כפות מיץ לימון

2 כפות יין לבן

2 כוסות מיץ תפוזים סחוט

4 כפות ריבת משמש או תפוז

כף גרידת קליפת תפוז

פלחי אפרסקים (אפשרי גם חצאי אפרסקים מקופסת שימורים)

2 כפות פפריקה מתוקה

קורט מלח ופלפל שחור

 

אופן הכנה: 

  • מנקים את האווז מהנוצות שלו, שוטפים ומנגבים במגבות נייר.
  • מתבלים אותו במלח פלפל שחור ופפריקה מתוקה.
  • מניחים את השוקיים עם העור כלפי מטה בתבנית אפייה ומכניסים לתנור, שחומם מראש לטמפרטורה של 230 מעלות למשך כ- 30 דקות.
  • בקערית נפרדת שמים את מיץ הלימון, היין, הריבה וגרידת קליפת התפוז ומערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד.
  • מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים החוצה את מרבית השומן, שהתווסף עליה.
  • מורחים את שוקי האווז  בתערובת שבקערית.
  • יוצקים לתבנית את מיץ התפוזים ומוסיפים את פלחי האפרסקים.
  • מנמיכים את הטמפרטורה ל- 180 מעלות, מכניסים את תבנית שוקי האווז לתנור ואופים במשך כשעה וחצי, עד שהבשר  רך ופלחי האפרסקים תפוחים ועסיסיים.
  • במידת הצורך, מוסיפים מים לתבנית האפייה.

 

רוצים גם אתם להשתתף בתחרות מתכוני החורף של פיירי פלטינום, הכנסו לכאן >>

צפו: עושים כלים עם גברי ואהרוני

 
עוד כתבות במדור חורף עם פיירי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.