אופטימיות אדומה או: מתכון לטארט תותים מושלם

 
צובע את החורף באופטימיות זהירה
צובע את החורף באופטימיות זהירה צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 17:09 07/03/2017

כשזאב נחמה שר על תותים במקום מכונות של מלחמה, הוא לא שיער שהידיעות על איראן, שצצות בכל מהדורות החדשות, אכן יתערבבו עם התותים שבמטבח. אז חסכנו מכם את הכותרת השחוקה, אבל פינקנו במתכון מושלם שהוא התשובה הטובה ביותר לפסימיות שבחוץ

 
 
 
 
 

ביום שלישי האחרון הצטרפתי לקורס קונדיטוריה שמעבירה הקונדיטורית דלית מיצנמכר בסניף הראשל"צי של לגעת באוכל. קורס ממנו אמורים התלמידים לצאת עם ידע ויכולת להכין שלל קינוחים ומאפים מלוחים שלא יביישו שום בית מאפה איכותי.

 

על אף השנים הלא מעטות שבהן אני מבלה במטבח ובסדנאות כאלה ואחרות, הופתעתי לגלות לא מעט טיפים, אביזרים ותהליכי עבודה ששדרגו פלאים את הטארטים (השיעור הראשון עסק בבצק פריך מתוק) שהוכנו יום לאחר מכן, כחלק משיעורי הבית אותם התבקשנו להכין (חווייה מתקנת לימי התיכון).

 

אז רגע אחרי שהמתכונים מהקורס נכנסו אחר כבוד לרשימת המועדפים, ביקשתי מדלית לנדב גם לכם את המתכון המושלם לטארט תותים, אותו הכנו בשיעור. הטארט מורכב מבצק פריך מתוק (שמרו את המתכון שלו, תוכלו למלא אותו בשלל קרמים אחרים), מקרם פטיסייר שהוא בעצם גרסה משודרגת והרבה יותר טעימה ואיכותית לקרם פודינג הנוסטלגי ומפירות טריים כמו קיווי, ענסים, מנגו או במקרה שלנו תותים.

 

בשבוע הבא מתוכנן שיעור על בצק פריך מלוח, מה שאומר המון קישים ועוגיות מלוחות. אני מבטיחה לשוב ולעדכן אתכם במתכון מנצח מהשיעור. ובינתיים, קדימה למטבח להכין את הטארט המשגע הזה.

 

2 טיפים חשובים לפני שמתחילים

  • הקפידו לעבד את הבצק מעט ככל האפשר כדי לא ליצור רשת גלוטן שתמנע את הפריכות של הבצק.
  • קירור הבצק הוא שלב חשוב ולכן אל תוותרו עליו. הקירור מאפשר עבודה נוחה עם הבצק וסיכוי גבוה יותר שהבצק יהיה פריך ולא יתכווץ במהלך האפייה.

 

 
במקום עוד מכונות של מלחמה
במקום עוד מכונות של מלחמה צילום : רחלי קרוט
 

בצק פריך מתוק

מתכון בסיסי שמתאים למגוון מילויים - שוקולד, קרם פטיסייר, קרם שקדים ועוד.

 

מצרכים (ל-2 טארטים):

300 גרם קמח קר

180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

120 גרם אבקת סוכר

1/3 כפית וניל

1 ביצה טרופה

 

אופן הכנה:

  • מערבלים במהירות בינונית במעבד מזון או במיקסר את החומרים היבשים עם החמאה עד שמתקבלים פירורים.
  • מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל מעט עד שמתקבל בצק.
  • עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
  • מרדדים לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ומניחים בתבנית עגולה (24) או ברינג. מקפידים להדק היטב גם בדפנות. מקררים חצי שעה במקרר.
  • מניחים על הבצק ניילון נצמד (שימו לב שהניילון מתאים גם לתנור. אם לא, אפשר להשתמש בנייר אפייה).
  • ממלאים עד גובה התבנית בשעועית, חומוס או כל קטניה אחרת.
  • אופים במשך 10-13 דקות בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים בזהירות את הניילון עם הקטניות ואופים עוד 13-15 דקות עד הזהבה.

 

 
הקפידו שהבצק לא יהיה עבה בחיבור שבין הדפנות לבסיס
הקפידו שהבצק לא יהיה עבה בחיבור שבין הדפנות לבסיס צילום : רחלי קרוט
 

קרם פטיסייר

משתדך מעולה לכל פירות העונה - תותים, קיווי, מנגו, ענבים ועוד.

 

מצרכים (ל-2 טארטים):

500 מ"ל חלב

7 חלמונים

150 גרם סוכר

50 גרם קורנפלור

1 כפית משחת וניל (או תמצית וניל איכותית)

חצי מיכל שמנת מתוקה מוקצפת

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים בסיר את החלב והוניל.
  • בינתיים מערבבים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור.
  • מוסיפים מעט מהחלב שרתח לחלומנים ומערבבים היטב.
  • מחזירים לתוך הסיר עם החלב וטורפים במהירות ובזהירות עד שהקרם מסמיך ונפרד מדפנות הסיר.
  • מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד (צמוד לקרם כדי שלא יווצר קרום) ומקררים.
  • אחרי שהקרם קר לגמרי, מעבירים לקערת המיקסר ומערבלים עם וו גיטרה במשך 5-10 דקות.
  • מוסיפים את הקצפת ומקפלים בעדינות.

 

 
ממלאים בקרם
ממלאים בקרם צילום : רחלי קרוט
 
 

הרכבה:

  • ממלאים את הטארט שהצטנן בקרם.
  • מניחים בצורה חופפת פרוסות של תותים ומברישים בנפאז' או מירור (להשיג בחנויות האפייה המתמחות) או בריבת משמשים מהולה במעט מים ומסוננת.

 

 
מסדרים בצורה חופפת, מגישים וקוצרים מחמאות
מסדרים בצורה חופפת, מגישים וקוצרים מחמאות צילום : רחלי קרוט
 
 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.