מילון הקמח הגדול

 
לא משנה באיזה קמח מדובר, חשוב לנפות אותו
לא משנה באיזה קמח מדובר, חשוב לנפות אותו צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 10:43 25/02/2012

פעם, היה רק קמח אחד - רב תכליתי, כזה שמתאים לעוגות, עוגיות וחלות ביתיות. עם השנים והידע שנצבר נוספו קמחים נוספים - קמח לחם, עוגיות, פוקאצ'ה, שיפון ועוד מגוון סוגים. אז מה בעצם מבדיל אותם אחד מהשני ואיזה מאפים אפשר להכין מכל אחד מהם? לקרוא ולשמור

 
 
 
 
 
קמח חלות 18 יהפוך אותן לחומות ותפוחות
קמח חלות 18 יהפוך אותן לחומות ותפוחות צילום: חיה אילונה דר

קמח רב תכליתי 1

  • עשוי מחלקו הפנימי של גרעין החיטה.
  • מתאים למגוון רחב של שימושים.
  • צבע הקמח לבן בהיר.
  • מתאים לבצקי עלים.
  • ההתנגדות של הבצק לעיבוד קטנה.

 

קמח לחם 2

  • עשוי מ"חיטת הלחם".
  • בעל רמת גלוטן גבוהה.
  • לאחר לישה מתקבל בצק בעל אלסטיות גבוהה.
  • מיועד לבצקים בהם נדרש נפח מאפה גבוה.
  • בהכנת הבצק יש להוסיף מים ולהגדיל זמן לישה בהשוואה לקמח "רגיל".

 

קמח כפרי 3

  • קמח כהה העשוי מחלקו החיצוני של גרעין "חיטת הלחם".
  • בעל רמת גלוטן גבוהה מאוד.
  • ספיחת מים גבוהה מאוד בבצק.
  • מקמח זה מתקבל לחם ארומטי עם קליפה עבה ובעל מרקם כבד יחסית.
  • הלחם שומר על טריותו לאורך זמן ארוך.

 

קמח עוגיות 4

  • קמח העשוי מתערובת חיטים המורכבת מחיטה רכה וחיטה קשה.
  • רמות הגלוטן והחלבון נמוכות.
  • מתאים במיוחד לבצק פריך.
  • מתאים לשימוש לעוגיות או לבסיסי פאי.
  • בשימוש בקמח זה ניתן להקטין את כמות השומן בבצק בכ-25% בלי לפגוע בפריכות העוגיות.

 

קמח עוגות 5

  • נטחן מחיטה רכה.
  • רמות הגלוטן והחלבון בקמח הן מהנמוכות ביותר.
  • מתאים במיוחד לעוגות בחושות ובצקי בלילה (פנקייק למשל).
  • בשימוש בקמח זה כדאי להקטין את כמות הנוזלים במתכון (שומן ומים).
  • הקמח משפיע לטובה על שמירת טריות המאפה.

 

 
מומלץ להשתמש בקמח 4 המתאים במיוחד לבצק פריך. פאי לימון
מומלץ להשתמש בקמח 4 המתאים במיוחד לבצק פריך. פאי לימון צילום : רחלי קרוט
 
קמח שיפון - מעולה ללחמים
קמח שיפון - מעולה ללחמים צילום: רחלי קרוט

קמח שיפון 7

  • קמח שיפון מלא שנטחן מכל גרעין הדגן.
  • מתאים להכנת לחמי שיפון או לחמים בהם קמח שיפון וחיטה.
  • הבצק המתקבל מקמח זה דביק.
  • בהכנת לחם מקמח שיפון בלבד כדאי להשתמש במחמצות או שאור, בתפיחה איטית.
  • מומלץ לאפות את הלחם בתבנית.
  • זמן אפייה ארוך, לא רצוי לפרוס לחם זה ביממה לאחר האפייה (דביק).

 

קמח פיצה-פוקצ'ה 15

  • עשוי מחלק קטן ומיוחד בגרעין החיטה הקשה.
  • לבצק המיוצר מקמח זה יכולות התארכות ורידוד גדולים מאוד.
  • לבצק יחס פלסטיות אלסטיות המשתפר עם השהייתו בקירור.
  • בצק שהוכן לפוקצ'ה או פיצה מקמח זה יכול להישאר בקירור מספר ימים מבלי לאבד את תכונותיו.
  • נדרשת אפייה קצרה לקבלת מוצר קריספי (עדיף על אבן).

 

קמח תופח מלא 16

  • עשוי מ'חיטת הלחם' שנטחנה מהגרעין בשלמותו.
  • לקמח הוספה אבקת אפייה שמאפשרת לבצק לתפוח ללא שמרים ובמהירות.
  • מתאים להכנת לחם חיטה מלא מהיר.
  • מתאים להכנת בסיס לפאי מקמח מלא.
  • כמות הנוזלים בבצק צריכה להיות כ 85% ממשקל הקמח.

 

קמח חלות 18

  • קמח לבן עשוי מחיטת לחם בעלת אחוז חלבון גבוה.
  • רמת גלוטן גבוהה.
  • ניתן בקלות להכין את הצמות המשמשות לקליעת החלה.
  • מאפשר קבלת חלה בנפח גבוה עם צבע חום יפה גם ללא הוספת סוכר.

 

המידע באדיבות מומחי סוגת.

 

יש לכם קמח? הנה כמה מתכונים מעולים:

טארט תותים עם בצק פריך

עוגת אגסים בחושה

עוגת שמרים עם קינמון ופקאנים

עוגיות חמאה במילוי ריבה

חלה ביתית

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.