מתכון לאוזני המן במילוי נוטלה

 
למה לקנות כשאפשר להכין?
למה לקנות כשאפשר להכין? צילום: עידן אדלר רייס
 

ברוח פורים המתקרב, עידן אדלר רייס נזכרת באסתר המלכה שמהווה עבורה דוגמה ומופת לכוח ועוצמה נשית. כזו שמעוררת השראה בעיקר בימים טרופים אלה. וגם: מתכון לאוזני המון במילוי נוטלה שישמחו לבב (ובטן) אנוש

 
 
 
 
 

מעניין בעיני שגם היום מגילת אסתר רלוונטית ביותר, ונראה שההיסטוריה לעולם חוזרת. גם היום, כמו אז, קם עלינו רשע פרסי לכלותנו וגם היום אנחנו רוקמים תוכניות על מנת לסכל ולמנוע את השמדתנו ההמונית. יפה בעיני תפקידה המכובד ודמותה מעוררת ההערצה של אסתר המלכה בעלילת המגילה.

 

אסתר, היתומה היהודייה, שהצליחה לפלס דרכה אל לב העשייה הפרסית, אל ארמון המלך וכבשה את ליבו של אחשוורוש עד חצי המלכות, מיטיבה לנצל את מעמדה ומצליחה באינטליגנציה וברוך לגרום למלך לעשות כרצונה עבורה ועבור עמה. אישה אמיצה, מסורה וחזקה, שמשליכה נפשה למען העם ומקדשת ערכים של נאמנות, סולידריות ועזרה לזולת. כמה נפלא למצוא במקורות סממנים משופעי כבוד והאדרת נשים.

 

בנוסף, אפשר למצוא בעלילת המגילה את שלושת היסודות המזוהים עם חיי החצר הפרסית - המלך, היין והאישה (ראו הגלוי והמכוסה במגילת אסתר/א. הראל פיש). "המלך" נזכר במגילה כמאה ושבעים פעם. שתיית היין מלווה את הסיפור למן ההתחלה (משתה של מאה ושמונים יום), בזמן הגזרה ("והמלך והמן ישבו לשתות"), ועד הסוף (קביעת "ימי משתה ושמחה" ליהודים) והנשים ושתי ואסתר שמכוונות ומוליכות על העלילה.

 

על שלושת היסודות, נאמר ע"י זרובבל למלך דרייווש הפרסי בספר עזרא, בהמשך לשאלתו של המלך מה הדבר החזק ביותר בעולם -"אמנם המלך גדול, רבים הם האנשים, ורב כוחו של היין. אבל מי זה שולט בכל אלה? אין זאת כי אם האישה" (עזרא א ד,שיג). 

 

 
חגיגה מתוקה של אוזני המן בזכות אסתר המלכה
חגיגה מתוקה של אוזני המן בזכות אסתר המלכה צילום : עידן אדלר רייס
 

 על זה נאמר - ומכאן צא ולמד. אסתר המלכה אכן שלטה לא רק בעלילת המגילה אלא גם ברצונותיו ומהוויו של המלך, והצילה בתושייה, בחן ובעֹצמה רבה את העם. גם אחרי יותר מ-2300 שנה היא עדיין דוגמה ומופת לכוח ועוצמה נשית, מעוררת השראה ולדעתי ראויה למלוא השבחים וההערכה על כוחה, ערכיה  ואומץ ליבה. 

 

ובנימה קלילה יותר, אני ממש אוהבת את חג הפורים, חג (שהוא במקור חג אלילי שאומץ - בחוכמה - על ידי היהודים) שמאפשר לנו לשוב להיות ילדים לכמה ימים, להתחפש ולשמוח, לשלוח משלוחי מנות (תענוג), חג של קרנבל, שימחה, חגיגות עד שכרון חושים ויין שישמח לבב אנוש. אז נשאר רק לקוות שגם הפעם נצליח לגבור על הרשע הפרסי, וששוב נזכה ל"אורה ושימחה וששון ויקר".

 

המתכון שלהלן מהיר וקל להכנה - בצק פריך ופשוט, ומילוי שלא דורש עבודה. תוך חצי שעה הבית מתמלא ריח מדהים וכולם רצים למטבח לנשנש (זהירות זה ממכר). אחרי שהתבנית הראשונה של האוזניים נטרפה תוך כמה שעות, הכנתי עם אחותי המקסימה, ניב, עוד נגלה, עליה נאלצתי להגן בגופי בזמן הצילומים.

 

לבצק הוספתי מעט פלפל חריף, שנותן עקצוץ נעים ועוזר לשבור מעט את המתיקות של המילוי. אם אתם פחות אמיצים אפשר כמובן להכין את המתכון בלעדיו.

 

אוזני המן במילוי נוטלה או במילוי ריבה ורחת לוקום

בערך 20 אוזני המן

 

מצרכים לבצק:

כוס ורבע קמח לבן רגיל

חצי כוס אבקת סוכר

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות

ביצה

2 כפות יוגורט או שמנת חמוצה

קורט פלפל שחור גרוס

 

למילוי:

חצי קופסת נוטלה

או:

חצי חבילת רחת לוקום ומעט ריבת משמש או ריבת תפוזים

 

אופן הכנה

  • להכנת הבצק, מכניסים את כל חומרי הבצק (מלבד הפלפל שחור) לקערה גדולה ולשים בידיים רק עד לקבלת בצק חלק ורך. אם יש זמן עוטפים את הבצק הניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.

  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ. מפזרים פלפל שחור גרוס על הבצק המרודד. הופכים צד (כך שהחלק עליו פיזרנו פלפל שחור יהיה למטה ונפזר את המילוי על הצד העליון).

  • קורצים עיגולים בעזרת חותכן או כוס.

  • למלית נוטלה: מניחים במרכז כל עיגול חצי כפית עד כפית נוטלה (כדאי להיעזר בכפית נוספת על מנת להוריד את הנוטלה מהכפית לבצק).

  • סוגרים את אוזני המן על ידי הידוק. חשוב להדק היטב ולא למלא יותר מדי על מנת שלא יפתחו באפייה. אפשר להיעזר במעט מים על מנת להדק היטב.

 

 
שמים חצי כפית מהנוטלה ומהדקים את אוזני ההמן
שמים חצי כפית מהנוטלה ומהדקים את אוזני ההמן צילום : עידן אדלר רייס
 
  • למלית רחת לוקום וריבה: מניחים במרכז כל עיגול חצי כפית ריבה. חותכים ריבועים קטנים של חצי ס"מ על חצי ס"מ מהרחת לוקום ומניחים על הריבה. סוגרים על ידי הידוק.

 

 
את העיגולים קורצים בעזרת כוס או רינג מתכת
את העיגולים קורצים בעזרת כוס או רינג מתכת צילום : עידן אדלר רייס
 
 
  • מסדרים את אוזני המן על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 10-15 דקות. אוזני ההמן מוכנות כשהבצק מוכן ומתחיל להזהיב.
  • מוציאים מהתנור ונותנים למאפים להתקרר לפחות 15 דקות.

  • לפני ההגשה בוזקים מעל מעט אבקת סוכר.

 

 
אוזני המן במילוי נוטלה. יגמרו לפני שתשימו לב
אוזני המן במילוי נוטלה. יגמרו לפני שתשימו לב צילום : עידן אדלר רייס
 
 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.