מאמי, תביא לי טעמי!

 
הכנתם? אל תשכחו להשאיר לנו אחד (או שניים-שלוש)
הכנתם? אל תשכחו להשאיר לנו אחד (או שניים-שלוש) צילום: נטלי לוין
 
עודכן 07:30 26/02/2012

מחאה צרכנית נגד שטראוס הובילה לשיחה עם עוגיו.נט שהסתיימה באתגר - איך משחזרים את הטעם האהוב של חטיף השוקולד טעמי במטבח הביתי? 3 שעות אחרי ועל צג הנייד קיבלנו תמונה של התוצאה המושלמת כשלצידה הטקסט "זה הרבה יותר טעים מהקנוי!" אז פנו לעצמכם את אחר הצהריים והכינו חטיף טעמי ביתי שמאגד בתוכו שוקולד, פצפוצי אורז, נוטלה וטופי-קרמל

 
 
 
 
 

הכל התחיל במחאה. אנשים החלו לצלם חטיפים ישראליים אי שם ברחבי העולם במחירים נמוכים בהרבה ממה שהם נמכרים בארץ, וכך התחילה מחאה צרכנית נוספת, כאשר הקורבן הנוכחי היא חברת שטראוס-עלית. לא אכנס כאן לסוגיות בעד ונגד המחאה, אבל בהחלט אפשר להגיד שהיא גרמה לי לחשוב טוב-טוב על המצרכים שאני מכניסה לעגלה.

 

חטיפי שוקולד אף פעם לא נמצאים אצלי דרך קבע בבית, אני תמיד מעדיפה לרדת למכולת השכונתית כשמתחשק ולקנות מה שהכי קורץ לי באותו רגע. בדרך כלל הבחירה הכמעט-אוטומטית שלי היא חטיף טעמי. פצפוצי אורז, שוקולד, קרמל - מה יכול להיות רע?

 

השבוע רחלי (עורכת מדור האוכל) הציבה בפני אתגר כאשר שאלה אותי אם אני יודעת להכין טעמי תוצרת בית. מאחר ומעולם לא יצא לי לנסות, החלטתי להיענות למשימה, הפשלתי שרוולים ונכנסתי למטבח. מקץ כמה ניסיונות ומחשבה איך ומה לעשות נולד החטיף הבא, שמדמה ואף משדרג בצורה ביתית ומוצלחת את החטיף התעשייתי. היתרון הגדול? אני יודעת בדיוק מה נכנס לתוכו ומשתמשת בחומרים איכותיים. רק בשביל זה היה שווה!

 

טעמי תוצרת בית
תבנית או פורמה מרובעת בגודל 20*20

 

לשכבת פצפוצים-נוגט:
70 גרם חמאה
40 גרם (4 כפות) דבש
55 גרם (5 כפות) סירופ תירס
2 כפות מייפל
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
100 גרם (3 וחצי כוסות) פצפוצי אורז
80 גרם (8 כפות) נוטלה

 

לטופי-קרמל:
200 גרם (חצי פחית) חלב מרוכז ממותק
40 גרם (1/8 כוס) סוכר חום כהה
40 גרם חמאה
10 גרם (כף) סירופ תירס
קורט מלח

 

לציפוי שוקולד:
500 גרם שוקולד מריר 53% מוצקי קקאו
10 גרם חמאת קקאו

 

אופן הכנה:

  • שכבת פצפוצים-נוגט: בסיר בינוני מניחים יחד חמאה, דבש, סירופ תירס, מייפל וסוכר ומבשלים יחד עד שנוצר רוטב קרמל אחיד וחלק.
  • מורידים מהאש ומוסיפים פנימה את הנוטלה. מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה.
  • מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב בעזרת לקקן/ מרית עד שכל הפצפוצים מצופים.
  • מעבירים את התערובת לפורמה משומנת קלות ומשטחים תוך כדי הידוק הפצפוצים לתבנית. מומלץ להשתמש בקלף לשיטוח התערובת על גבי התבנית, מה שיבטיח גובה אחיד.
  • מעבירים את תחתית הפצפוצים לייצוב במקפיא למשך כחצי שעה לפחות.
  • טופי-קרמל: בסיר קטן מניחים יחד חלב מרוכז, סוכר חום, חמאה, סירופ תירס ומלח ומבשלים יחד על אש גבוהה עד שנוצר קרמל והתערובת אחידה.
  • מנמיכים ללהבה בינונית וממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד 2-3 דקות, עד שהתערובת מצפה גב של כף (בדומה לקרם אנגלייז).
  • יוצקים את הטופי קרמל מעל לשכבת הפצפוצים הקרה, ומחזירים למקפיא להתייצבות למשך שעתיים לפחות.
  • בעזרת סכין חדה וארוכה פורסים לחטיפים בגודל 2*4 ס"מ ובינתיים מכינים את הציפוי.
  • ציפוי שוקולד: מטמפררים את השוקולד המריר.
  • מעבירים בעדינות את החטיפים לתוך הקערה בה נמצא השוקולד המטומפרר ומצפים היטב מכל הכיוונים. מחלצים את החטיפים בעזרת מזלג תוך ניעור עודפי השוקולד.
  • מניחים את החטיפים המצופים על נייר אפייה ומחכים להתייצבות מוחלטת של השוקולד.
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר (בקיץ עדיף במקרר).

 

הערות הארות ותוספות

  • במקום חלק מכמות הפצפוצים אפשר להשתמש באגוזים קצוצים. אגוזי לוז ישתלבו מעולה בחטיף וישדרגו אותו עוד יותר.
  • אם אין לכם חשק להתעסק עם טמפרור השוקולד המריר אפשר פשוט לצפות בשוקולד מומס עם מעט חמאת קקאו, אך במקרה זה מוכרחים לשמור את החטיפים במקרר/ מקפיא.
  • סירופ תירס אפשר להשיג בכל חנות מתמחה למוצרי אפייה וחומרי גלם. אפשר להשתמש גם בגלוקוזה באותה כמות. לא ניתן להמיר לדבש/ מייפל במקרה הזה.
  • אם אין לכם מייפל - המירו בכמות נוספת של דבש.
  • במקום הנוטלה אפשר להשתמש בכל ממרח שוקולד-אגוזים אחר שאוהבים.
  • לציפוי ככל הנראה תצטרכו קצת פחות שוקולד, אך אני לא ממליצה לטמפרר פחות מחצי קילו. במידה ואתם לא מטמפררים אפשר להערכתי להשתמש ב-300-400 גרם שוקולד בלבד.

 

רוצים להתייעץ עם עוגיו.נט? הכנסו לכאן וכתבו לה את השאלה שלכם >>

 

למתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט וגם: oogio.net בפייסבוק

 

עוגיו.נט אחת קטנה:

מתכון לעוגת אגסים בחושה

מתכון לפאי לימונענע עם מרנג

מתכון לבלונדיס שוקולד לבן ופיסטוקים

מתכון לטארט שוקולד עם גנאש טופי

מתכון לעוגת שוקולד עם ענני קצפת

מתכון לעוגיות אוראו

מתכון לקיש בטטות

מתכון לרוגעלך במילוי נוטלה

מתכון לעוגת בננות ושוקולד צ'יפס

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.