צמד חמד • 2 מתכוני שקשוקה

 
אפשר להגיש גם ביחד עם נקניקיות מרגז
אפשר להגיש גם ביחד עם נקניקיות מרגז צילום: שירן כרמל
 
עודכן 07:55 27/02/2012
רועי אגאי

פותחים את הבוקר בסטייל: שני מתכונים לשקשוקת עגבניות קלאסית ושקשוקה ירוקה עם תרד וגבינת פטה. לכם נשאר רק לבחור

 
 
 
 
 

שקשוקת עגבניות בסיסית

4 מנות

 

מצרכים:

10 עגבניות בשלות, מגוררות

כף רסק עגבניות

כפית כמון

כפית פפריקה מתוקה

2 בצלים לבנים קצוצים דק

4\1 כוס שמן זית

6-8 ביצים

חופן פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • מגררים את העגבניות לרסק בעזרת פומפיה.
  • במחבת רחבה, מטגנים את הבצל הקצוץ אגב בחישה בערך 5 דקות עד לקבלת גוון שקוף.
  • מוסיפים את הכמון, הפפריקה ואת רסק העגבניות ומטגנים כדקה, ואז מוסיפים את העגבניות המגוררות, מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין כ-10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
  • שוברים את הביצים לתוך המחבת ומבשלים על אש נמוכה מאוד עוד 5 דקות (תלוי איך אוהבים ) או עד שהחלבונים בביצה התבשלו אך החלמון נותר נוזלי.
  • מפזרים פטרוזליה קצוצה מעל, מעבירים בזהירות לקערות ומגישים לצד טחינה.
  • במידה ואוהבים ניתן להוסיף גם תיבול חריף ונקניקיות מרגז מבושלות לשקשוקה לפני הוספת הביצים.

 

 
מתחילים את היום עם הרבה ירוק
מתחילים את היום עם הרבה ירוק צילום : שירן כרמל
 

מתכון לשקשוקה ירוקה

4 מנות

 

מצרכים:

קילו עלי תרד, שטופים היטב

2 גבעולי כרישה, חתוכים לעיגולים דקים

2 שיני שום פרוסות

עלים מחצי צרור פטרוזיליה, קצוצים

6-8 ביצים

200 גרם גבינת עזים או פטה

מלח ופלפל שחור

 

אופן הכנה:

  • מביאים סיר עם מים לרתיחה. מוסיפים את עלי התרד וחולטים כחצי דקה-דקה (בהתאם לעובי העלים) או עד שהעלים מתחילים לקמול אך עדיין בצבע ירוק בוהק מוציאים למי קרח ומסננים היטב.
  • במקביל, במחבת רחבה, מטגנים בשמן זית על להבה נמוכה את טבעות הכרישה והשום כ-3 דקות, או עד שמתחילים להיראות שקופים. מוסיפים את הפטרוזיליה, מתבלים במעט מלח ופלפל וממשיכים לבשל עוד כדקה.
  • מוסיפים את התרד החלוט, מערבבים כחצי דקה כדי שיתחמם, ואז שוברים את הביצים מעל התרד ומעל מפוררים את הגבינה.
  • מבשלם מכוסה על להבה נמוכה ומורידים מהאש כאשר הביצים מוכנות במידה הרצויה - מומלץ כשהחלמון עדיין נוזלי. מגישים מייד עם לחם קלוי.  
 
שרדונה פרייבט קולקשן
שרדונה פרייבט קולקשן צילום: יח"צ

המלצת יין לצד המנות:

שרדונה פרייבט קולקשן - יין לבן יבש מענבי שרדונה מאזור זכרון יעקב. תסס בחלקו במכלי נירוסטה ובחלקו בחביות עץ אלון. מתאפיין בבשומת של פירות טרופיים לצד רמזים לחבית האלון, ניחוחות תפוח עץ ירוק טרי וחמיצות מאוזנת ומרעננת. ילווה מנות ראשונות וגם דגים, פשטידות ומנות עוף.

 

המתכונים באדיבות שף רועי אגאי לבית היין במעברות

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

המדריך לשותה הנבון

טיול יין באזור פיימונטה באיטליה

מתכון לפסטה עם נתחי עוף וצ'ילי

רשימת הזוכים בתחרות Best Value 2010

סדרות יין מומלצות

טיול יין בטוסקנה היפה

מתכון לשבלול גבינות וחציל קלוי

 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.