תחרות המתכונים של ניופאן - התוצאות

 
המנה הזוכה במקום הראשון - תבשיל טנזיה
המנה הזוכה במקום הראשון - תבשיל טנזיה צילום: ניופאן גורמה
 
עודכן 23:34 24/02/2012

אחרי שבועות בהם העלו הגולשים את המתכונים שלהם לפייסבוק כחלק מתחרות המתכונים של ט"ו בשבט, השבוע נבחרו 3 הזוכים במקומות הראשונים. וגם: המתכון למנה המנצחת

 
 
 
 
 
הזוכה במקום השלישי  - דיקלה שפירא
הזוכה במקום השלישי - דיקלה שפירא צילום: ניופאן גורמה

כבר כמה שבועות שגולשי סודות המטבח בפייסבוק שיתפו אתכם במתכונים שלהם לט"ו בשבט. מתוך אלה 20 מתכונים שזכו לכמות הלייקים הגבוהה ביותר עלו לגמר הגדול.

 

השבוע התכנסו האופים המוכשרים והביאו איתם את המנות המנצחות כדי שאלה יבחנו על ידי צוות שופטים בינהם דנית סלמון - מחברת ספרי בישול ואפייה ושמרית גולדברג מנהלת מתחם ניופאן גורמה ושפית הבית.

 

מתוך המנות שנטעמו, בינהן פאי פקאן ושטרודל תפוחים מיוחד שעשה שימוש במיץ אשכוליות זכו 3 מתכונים שלדעת השופטים היו הטעימים, המקוריים והמרשימים ביותר.

 

אז בלי הקדמות נוספות, קבלו את 3 המקומות הראשונים (ויש גם מתכון למנה המנצחת).

 
הזוכה במקום השני - בקי רבקה ברוקס
הזוכה במקום השני - בקי רבקה ברוקס צילום: ניופאן גורמה

מקום 3 • דיקלה שפירא - פאי אגוזים וצימוקים עם נוגט, חלב וטופי.

דיקלה זוכה בסיר קדירה של קיצ'נאייד.

 

מקום 2 • בקי רבקה ברוקס - אשורה (מעדן תורכי): חיטה עם פירות יבשים, דבש וסילאן.

בקי זוכה בסט סירים של קיצ'נאייד.

 

ובמקום הראשון • אסטר אלמוג - תבשיל טנזיה עם רצועות פרגית לצד משמשים ושזיפים במילוי פרגיות. המנה מוגשת עם קוסקוס ושקדים.

אסתר זוכה במיקסר קיצ'נאייד.

 
הזוכה במקום הראשון - אסטר אלמוג
הזוכה במקום הראשון - אסטר אלמוג צילום: ניופאן גורמה

תבשיל טנזיה

מטגנים 2 בצלים בינוניים קצוצים עד להזהבה. מוסיפים 2 כוסות מים פושרים, 50 גרם שקדים מולבנים קלויים מעט בתנור (ללא קליפה), 50 גרם אגוזי מלך קלויים, 100 גרם משמשים, צימוקים לבנים/שחורים ושזיפים. מבשלים כרבע שעה.

 

מוסיפים 2 כפות גדושות סילאן, קורט מלח ומבשלים על להבה נמוכה עד שהמים מצטמצמים. במחבת נפרדת מטגנים רצועות של פרגית ולקראת סוף הבישול מוסיפים את הפרגית לעוד 2-3 דקות לתבשיל.


למשמשים והשזיפים הממולאים: מטגנים 2 בצלים. טוחנים את הפרגית והבצל המטוגן במג'מיקס (טחינה גסה). מוסיפים חופן אגוזים טחונים, מלח, תבלין גריל עוף ומעט קינמון. ממלאים את הפירות בתערובת ומטגנים מעט.

 

לאחר שהטנזיה התבשלה מוציאים מהסיר וברוטב שנשאר מבשלים מעט את הפירות הממולאים שיקבלו את הטעם. מגישים עם קוסקוס.

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.