ארגנטינאי קטן או: מתכון לעוגיות אלפחורס

 
נמסות בפה מרוב עונג. עוגיות אלפחורס
נמסות בפה מרוב עונג. עוגיות אלפחורס צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 08:05 27/02/2012

ליטל לבל-אלפנדרי מחליטה להמתיק לאח הקטן את תקופת הבחינות העמוסה ומכינה עוגיות סנדביץ' נימוחות במילוי ריבת חלב ומעטה עדין של קוקוס

 
 
 
 
 

אמנם אני כבר לא סטודנטית, אך זוכרת היטב את תקופת הבחינות, הלימודים האינסופיים וחוסר בזמן ושעות שינה. בימים אלו נמצאים הסטודנטים במרוץ הזה של לימודים, וביניהם גם אחי היקר שיושב וחורש.

 

השבוע חשבתי מה אני יכולה לתרום כדי להמתיק לו מעט את התקופה, נכנסתי למטבח ואפיתי לו אלפחורס, אחת מהעוגיות האהובות עליו - פריכות, נימוחות ונוטפות ריבת חלב. יאמי!


תקופת בחינות או לא, אלפחורס תמיד טעימות. ואם אתם בעניין של חג פורים הקרב ובא, הן מתאימות מאוד כחלק ממשלוח מנות של עוגיות ומאפים ביתיים. אצלי הן כבר ברשימה.

 

 
מעבירים לצנצנת יפה ויש לכם משלוח מנות מנצח
מעבירים לצנצנת יפה ויש לכם משלוח מנות מנצח צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 

35-40 עוגיות קטנות

 

מצרכים לעוגיות:
300 גרם (2 כוסות+כף) קורנפלור
210 גרם (כוס וחצי) קמח
200 גרם חמאה רכה
150 גרם (כוס וחצי פחות כף) אבקת סוכר
4 חלמונים
2 כפיות אבקת אפייה
3 כפות חלב
כף תמצית וניל


למילוי:

500 גרם ריבת חלב

 

לציפוי:
100 גרם קוקוס

אופן הכנה:

  • חותכים את החמאה לקוביות קטנות ושמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים אבקת הסוכר, קמח, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבלים לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים חלמונים, חלב ותמצית וניל  ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד.
  • מניחים את הבצק על ניילון נצמד, משטחים אותו לצורת "פיתה", עוטפים היטב ומניחים במקרר לשעה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
  • מרדדים את הבצק על נייר אפייה, לעלה בעובי 5 מ"מ, וקורצים עיגולים בקוטר 4 מ"מ (אפשר לקרוץ ולהכין עוגיות יותר גדולות אם מעדיפים).
  • מניחים את העוגיות במרווחים האחת מהשנייה ואופים כ-10 דקות, עד הזהבה קלה בשולי העוגיות, אך בהירות במרכז. מצננים לחלוטין.
  • לאחר קירור מלא של העוגיות, מורחים כפית גדושה ריבת חלב על מחצית מהעוגיות, ומצמידים להן עוגייה ריקה ליצירת סנדוויץ'. לוחצים מעט את העוגיות כדי שריבת החלב תציץ מהדפנות ומגלגלים כל עוגייה בקוקוס.
  • העוגיות נשמרות עד 5 ימים בקופסא אטומה, אך וודאי ייטרפו עוד קודם.

 

 
פשוט מושלמות
פשוט מושלמות צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור ליטקייק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.