תחרות מתכוני חורף • קובה אדומה

 
הולך עם אורז לבן
הולך עם אורז לבן צילום: עדי זמיר
 
עודכן 23:57 21/02/2012

עדי זמיר מלמדת אתכם איך להכין מנה מבית סבתא: קובה מסולת במילוי בשר טחון ורוטב של סלק אדום

 
 
 
 
 

מצרכים לקובה:

כף שמן

בצל קצוץ

1 ו 1/2 בוסות סולת

1/2 קילו בשר טחון

כף מרק עוף

מעט כמון

מעט בהרט

1/2 כפית מלח

 

לרוטב:

כף שמן

3-4 כפות מים

8-10 סלקים מגורדים

בצל קצוץ

5 כוסות מים חמים

רסק עגבניות,

תבלינים : סוכר, אבקת מרק,פפריקה אדומה ומיץ לימון

 

אופן הכנת המילוי:

  • מטגנים בכף שמן בצל להזהבה ומוסיפים חצי קילו בשר טחון.
  • מפוררים אותו ומוסיפים מעט אבקת מרק עוף, מעט כמון ובהרט עיראקי.
  • מכבים את הלהבה ומניחים להתקרר.

 

למעטפת החיצונית :

  • מכניסים לקערה כוס וחצי סולת, חצי כפית מלח וכף שמן.
  • לשים היטב ומוסיפים בזרם איטי מים לקערה.
  • מכינים כדור בגודל כף היד ויוצרים בו גומה.
  • לוקחים חופן מילוי, טומנים בקובה וסוגרים היטב.

 

לרוטב האדמדם:

  • מגרדים את הסלקים ומטגנים אותם יחד עם בצל שהזהבנו קודם יחד עם רסק ומים חמים.
  • מבשלים כ 10 דקות ומוסיפים תבלינים : סוכר, אבקת מרק ופפריקה מתוקה.
  • מניחים  את כדורי הקובה בסיר ומבשלים על אש בינונית כשעה.
  • כאשר מכבים את הלהבה מוסיפים לרוטב מיץ לימון ומערבבים.

 

רוצים גם אתם להשתתף בתחרות מתכוני החורף של פיירי פלטינום, הכנסו לכאן >>

צפו: עושים כלים עם גברי ואהרוני

 
עוד כתבות במדור חורף עם פיירי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.