מתכון לאוזני המן שתמיד מצליחות

 
הכי קלאסיות שיש
הכי קלאסיות שיש צילום: דרור כץ
 
עודכן 08:57 28/02/2012

בצק חמאה נימוח במילוי קלאסי של פרג עם צימוקים ואגוזים. מומלץ לעטר עם שכבה דקיקה של אבקת סוכר שמוסיפה טעם מתקתק ומראה מפתה

 
 
 
 
 

30 אוזני המן

 

מצרכים: 

3 כוסות קמח, מנופה

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס סוכר

200 גרם חמאה (או מרגרינה)

1/2 גביע שמנת

2 ביצים

1 כף גרידת לימון

1 כפית תמצית וניל

2 כפיות תמצית רום

1-1/2 כוסות אבקת סוכר

 

למילוי:

1/2 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

100 גרם פרג טחון

1/2 כוס אגוזי מלך, טחונים

50 גרם צימוקים בהירים

2 כפות פירורי ביסקוויטים

2 כפות דבש

1 כף תמצית וניל

1 כף תמצית רום

 

אופן הכנת המילוי:

  • מחממים את החלב בסיר תוך כדי בחישה, עד רתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים על להבה נמוכה עד שכל הנוזל נספג.
  • מסירים מהאש, מוסיפים את שאר החומרים, בוחשים היטב ומצננים.

 

הכנת הבצק:

  • מערבבים בקערת מיקסר קמח, אבקת אפייה וסוכר. מוסיפים את שאר החומרים, מלבד אבקת הסוכר, ומערבלים לבצק חלק. משהים שעה במקרר (ניתן ללוש גם ידנית).
  • מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס.
  • מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות מהמלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.
  • מעבירים לתבניות משומנות ומסדרים ברווחים שווים.
  • אופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

 

המתכון באדיבות פסקל פרץ-רובין - כתבת אוכל, מתכונאית, מחברת ספרי בישול ומנחה סדנאות בישול.

 

מחפשים עוד מתכונים לפורים? נסו את אלה:

אוזני המן במילוי נוטלה

אוזני המן במילוי פרג וקוקוס

אוזני המן במילוי פרג

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפורים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.