מתכון לעוגיות קונצנזוס שוקולד פאדג'

 
מחביאות בתוכן המון שוקולד
מחביאות בתוכן המון שוקולד צילום: נטלי לוין
 
עודכן 06:07 29/02/2012

אחרי עשרות סוגים של עוגיות שוקולד שעברו אצלה במטבח, נטלי לוין מצאה את המתכון המנצח - פאדג'ות בטירוף, מעט רכות במרכז ועם המון המון שוקולד

 
 
 
 
 

לפני פורים אני תמיד עוברת על כל מתכוני העוגיות שלי ובוחרת מתוכם מספר מתכונים למשלוח המנות. בכל שנה משתדלת שהמשלוח יכלול עוגיות מכל הסוגים: עוגיות ממולאות (כמו עוגיות פרח ריבה או אלפחורס), עוגיות על בסיס חלבונים (נשיקות או מקרונים), בראוניז או בלונדיס וכמובן עוגיות עם הרבה שוקולד.

 

מאחר עבר די הרבה זמן מאז שהכנתי את העוגיות הבאות, השנה החלטתי שמשלוחי המנות שאכין יכללו בתוכם גם את עוגיות השוקולד של נייג'לה. מדובר בעוגיות השוקולד הטובות ביותר שיש לטעמי. פאדג'יות בטירוף, מעט רכות במרכזן ועם המון-המון שוקולד. מעין עוגיות קונצנזוס, שהרי אין אדם בעולם שיגיד לא לשוקולד.

 

ואם במשלוחי מנות עסקינן, אני מזמינה אתכם לבוא ביום שישי, 09.03, לגינת דובנוב בתל אביב לבוקר שכולו מפגש מתוק שיכלול החלפת משלוחי מנות. כל הפרטים כאן >>

 

עוגיות שוקולד פאדג'
עפ"י מתכון של נייג'לה לוסון עם מעט התאמות שלי • 12 עוגיות גדולות מאוד או 45 עוגיות קטנות.

 

מצרכים:

125 גרם שוקולד מריר מומס
125 גרם חמאה רכה
75 גרם (1/3 כוס) סוכר חום דמררה
50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן
כפית תמצית וניל
1 ביצה קרה
150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח לבן
30 גרם (2 כפות) קקאו כהה
כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
180 גרם שוקולד צ'יפס מריר

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל170 מעלות.
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים יחד חמאה ושני סוגי סוכר, עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים פנימה את השוקולד המומס ומערבבים עד שהעיסה אחידה.
  • מוסיפים את תמצית הוניל והביצה, ומעבדים עד קבלת תערובת הומוגנית.
  • מנפים פנימה את הקמח, הקקאו והסודה לשתיה. מוסיפים גם את המלח ומעבדים עיבוד מהיר וקצר ככל האפשר, עד שהתערובת אחידה, ולא יותר.
  • מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס, על מנת שיתפזר באופן אחיד בבצק.
  • מסדרים עיגולים קטנים של עוגיות (בעזרת שתי כפיות או כף גלידה קטנה קפיצית), במרווחים של כ2 סמ' זו מזו. משטחים את העוגיות מעט עם האצבעות. העוגיות מתפשטות עוד קצת במהלך האפייה.
  • אופים כ10-15 דק'. לי לקח 8 דק', אבל קחו בחשבון שעשיתי את העוגיות קטנות מאוד בהשוואה למתכון המקורי. צריך לבדוק את העוגיות בכל מקרה לאחר 10 דק'.
  • מצננים ומגישים.

 

 
תראו תראו. שחיתות!
תראו תראו. שחיתות! צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • חשוב לא לוותר על המלח, שמדגיש מאוד את טעמי השוקולד.
  • אפשר להמיר חלק מהשוקולד צ'יפס באגוזים למיניהם (אגוזי לוז או פקאן יהיו פה מצוינים).
  • קוקילידה מהירה: לוקחים שתי עוגיות וביניהן מניחים כדור גלידה - איזה עונג!
  • אם אין לכם סוכר חום, אפשר בהחלט להשתמש רק בסוכר לבן במתכון הזה (זה עובד גם הפוך).

 

רוצים להתייעץ עם עוגיו.נט? הכנסו לכאן וכתבו לה את השאלה שלכם >>

 

למתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט וגם: oogio.net בפייסבוק

 

עוגיו.נט אחת קטנה:

מתכון לחטיף טעמי תוצרת בית

מתכון לעוגת אגסים בחושה

מתכון לפאי לימונענע עם מרנג

מתכון לבלונדיס שוקולד לבן ופיסטוקים

מתכון לטארט שוקולד עם גנאש טופי

מתכון לעוגת שוקולד עם ענני קצפת

מתכון לעוגיות אוראו

מתכון לקיש בטטות

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.