בטעם של פעם • מתכון לאוזני המן במילוי תמרים

 
ביס של שמחה
ביס של שמחה צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 07:34 29/02/2012

ליטל-לבל אלפנדרי מצאה בספר מתכונים של חמתה מתכון למילוי הכי קלאסי שיש - תמרים. אליו שודך בצק שקדים פריך ומעטה עדין של אבקת סוכר. כי כשנכנס אדר מרבין בשמחה - ובאכילת אוזני המן

 
 
 
 
 

משנכנס אדר מרבין בשמחה, ובאכילה של אזני המן.

מיד אחרי חנוכה כבר אפשר להתחיל למצוא ניצוצות של אזני המן בקונדיטוריות השונות, ומתחילים לאכול אותן הרבה לפני החג. גם אני.

 

לא שחלילה יש לי בעיה עם חנוכה, אבל פורים הוא אחד החגים האהובים עליי, עוד מהילדות ועד היום. סופגניות, איך לומר, הן "not my cup of tea". וכן, גם אני מאלו שמיד אחרי חנוכה מחכים לפורים כדי לאכול אזני המן, לחשוב על משלוחי מנות וכמובן למה אתחפש השנה.


אז רעיון לתחפושת - יש, מתכונים למשלוחי מנות - יש ועכשיו יש גם אזני המן תוצרת בית! אני מוכנה לחג.


ניתן למצוא כיום מגוון רחב מאוד של מילויים לאזני המן, אך בתחום הזה (אם אתם זוכרים גם מחנוכה, בשבילי רק סופגנייה עם ריבה), אני דבקה בקלאסיקה - פרג או תמרים. בצק שקדים פריך ונימוח, במילוי תמרים מעולה שמצאתי בספר המתכונים של חמותי. הכי של פעם הכי טעים.

 

 
אוזני המן במילוי תמרים. הכי קלאסיות וטעימות שיש
אוזני המן במילוי תמרים. הכי קלאסיות וטעימות שיש צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 

35 אזני המן


מצרכים לבצק פריך-שקדים:
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה
210 גרם (כוס וחצי) קמח
100 גרם (כוס) שקדים טחונים
חלמון
1 כפית תמצית וניל

למילוי:

250 גרם תמרים מגולענים בוואקום (חצי חבילה)
100 גרם (2 כפות גדושות) ריבת תות
מיץ מחצי לימון
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
100 גרם (כוס) אגוזי מלך שבורים

אבקת סוכר

מכינים את הבצק:

  • חותכים את החמאה לקוביות בגודל 1*1 ס"מ ושמים במעבד מזון או בקערת המיקסר עם וו גיטרה
  • מוסיפים את הקמח, השקדים הטחונים ואבקת סוכר ומערבלים עד שנוצרים פירורים גסים
  • מוסיפים את החלמון ותמצית הוניל, וממשיכים לעבד רק עד שנוצר כדור בצק (כדי לשמור על פריכיות הבצק)
  • מניחים את הבצק על ניילון נצמד, מועכים לצורת "פיתה", עוטפים היטב ומקררים כשעה במקרר.

 

מכינים את המילוי:

  • בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים את מרכיבי המילוי ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים בצד עד לשימוש.

 

הרכבת אזני המן:

  • מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה ומניחים בצד.
  • מרדדים את הבצק על נייר אפייה (ניתן גם על משטח מקומח מעט) לעובי 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ.
  • מניחים על כל עיגול כפית גדושה מהמילוי ומקפלים לצורת אוזן המן.  מניחים את אזני ההמן על נייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ האחד מהשני, ומעבירים את התבניות לקירור במקרר של 15 דקות.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-13 דקות עד הזהבה. מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
  • אזני המן נשמרות עד 5 ימים בקופסא אטומה היטב בטמפרטורת החדר.

 

 
אוזני המן - הכוכבות של משלוחי המנות
אוזני המן - הכוכבות של משלוחי המנות צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור ליטקייק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.