מתכון לרולדת פרג של פעם

 
לא אוהבים פרג? אפשר גם שוקולד, תמרים או ממרח אחר שאוהבים
לא אוהבים פרג? אפשר גם שוקולד, תמרים או ממרח אחר שאוהבים צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:15 01/03/2012

מערבבים את כל המצרכים לבצק, מרדדים וממלאים בהמון פרג שנותר עסיסי בזכות הדבש והחלב. ויש גם בונוס: הרולדה נשמרת מצוין במקפיא

 
 
 
 
 

לקראת החגים אני אוהבת להזכר מה הכינותי פעם, בהיותי עקרת בית צעירה. אני תמיד משחזרת בשמחה להנאתי ולהנאת סועדיי וכעת כמובן גם להנאת קוראיי.


הפעם השחזור הינו של רולדת פרג על בסיס של בצק פריך. הרולדה נראית נהדר ונשמרת מצוין במקפיא, בעת ההוצאה מהמקפיא יש להפשיר בחדר ולחמם בתנור או בטוסטר אובן, לא במיקרו.

 

ניתן למלא במליות שונות אך אני שיתפתי במלית האהובה עלי, הפרג, אותו אני נוהגת לקנות טרי ולטחון מול העיניים. ועל הטעם מה יש לומר? כל כך טעים.

 

רולדת פרג מבצק פריך
2 רולדות • תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

 

מצרכים:
500 גרם קמח
2 גביעי שמנת חמוצה (400 גרם)
300 גרם חמאה רכה
2 כפיות אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
כפית גרד לימון
2 כפות גדושות סוכר

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל המצרכים במיקסר עם וו גיטרה ומשהים בחדר.

 

מצרכים למלית:
300 גרם פרג טחון טרי
כוס חלב
1/2 כוס סוכר
כף גרד לימון
כף דבש
5 כפות שקדים טחונים
כפית קינמון טחון

 

לציפוי:
ביצה טרופה מהולה בכפית מים

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים את החלב עם הסוכר והדבש, מוסיפים את הפרג ומערבבים.
  • מכבים את האש ומוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומשהים בצד.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים.
  • מרדדים כל כדור לעלה מלבני דק באורך של כ-30 ס"מ.
  • מורחים על כל עלה מהמלית ומגלגלים לרולדה מהודקת.
  • מניחים בתבנית אפייה ומושחים בביצה.
  • אופים עד הזהבה, כחצי שעה.

 

 
כל הדרך לרולדה המושלמת
כל הדרך לרולדה המושלמת צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.