לחיים! סיקור תערוכת Israwinexpo 2012

 
עודכן 14:52 29/02/2012
אוכל נענע 10

בשבוע שעבר התקיימה בפעם הרביעית תערוכת היין הגדולה בישראל, עם יותר מ-30 יקבים מהארץ והעולם ועשרות אלפי משתתפים. עֹז תלם יצא לבדוק אילו יינות הוצגו, מה עושה שמן זית בתערוכה והאם היין המקומי הופך לכוכב עולה בעולם

 
 
 
 
 

את הבאז סביב ISRAWINEXPO 2010, תערוכת היין הגדולה בישראל, היה קשה לפספס. התערוכה, שהתקיימה בשבוע שעבר בגני התערוכה בתל אביב, ולקחו בה חלק 30 יקבים מציגים מהארץ, עוד ארבעה מחו"ל, ועוד יותר מ-15 מציגים של 'תעשיות משתלבות' עם יין, כמו ליקרים, שמן זית, גבינות ועוד.   

 

היום הראשון בתערוכה, שהוקדש לקהל המקצועי, משך עיתונאים, מנהלי מסעדות, סומליירים, ברמנים, ואפילו מרצים מאוניברסיטאות (מסתבר שאפשר לעשות דוקטורט על יין). ביומיים שעקבו התערוכה נפתחה גם לקהל הרחב, ולפי הדיווחים מספר המשתתפים היה דומה ל20,000 שנכחו בתערוכה הקודמת שהתקיימה לפני שנתיים.

 

קצת מספרים

התערוכה נפתחה בהצגת נתוני תעשיית היין המקומית על פי נתוני ענף המזון והמשקאות במכון הייצוא. בקצרה:

שוק היין בישראל מגלגל כ-200 מיליון דולר בשנה. 5 המדינות המובילות ביצוא יין ישראלי אליהם עפ"י נתוני מכון היצוא : ארה"ב - 12.2 מיליון דולרש מהווה מחצית מסך יצוא הענף; צרפת - 2.7 מיליון דולר, מהווה כ- 11% מסך יצוא הענף; בריטניה - 1.4 מיליון דולר ; קנדה - מיליון דולר, ופולין - 0.9 מיליון דולר, עליה של 63%.

 
בתוך כך, יצוא היין הישראלי לאיחוד האירופי גדל בשנת 2011 בכ- 3% והסתכם בכ- 8 מיליון דולר; עיקר יצוא היין מישראל לאיחוד האירופי מיועד לצרפת, היקף יצוא היין לצרפת מהווה כ- 33% מיצוא היין מישראל לאיחוד בשנת 2011.

 

שוק נוסף הנמצא בהתהוות הינו אסיה, עם גידול של 66% המסתכם בכ- 1.1 מיליון דולר ; הגידול המשמעותי חל בזכות גידול יצוא היין מישראל לסין וליפן. היקף יצוא היין בשנת 2011 לסין הסתכם בכ- 293 אלף דולר, גידול של למעלה מ 200% לעומת אשתקד אז הסתכם היקף יצוא היין מישראל לסין בכ- 92 אלף דולר בלבד. יצוא היין ליפן הסתכם בכ- 581 אלף דולר, גידול של כ- 44% לעומת שנה קודמת.

 
שוק היין בישראל מתחזק ומתעצם משנה לשנה וכולל כיום 35 יקבים מסחריים בארץ. שלושת היקבים המובילים: כרמל, ברקן-סגל ורמת הגולן מחזיקים בכ -75% מיצוא היין, ובסה"כ 10 היקבים הגדולים מחזיקים בכ- 95% מהיצוא. להערכת מכון היצוא, פועלים בקטגוריית יקבי בוטיק מעל 250 יקבים.

 

מהיבש לרטוב

בנימה אישית, אחרי יומיים של ביקור בתערוכה, לגימה של עשרות יינות שרובם הגדול היו טעימים, ושיחות עם לא מעט מהמציגים השונים (שתוכלו לראות בסרטון), רואים שהכיוון הנוכחי של תעשיית היין המקומי הוא החוצה - אל עבר שווקים זרים, אך במקביל לנסות ולעודד את תרבות היין המקומית. 

 

יין נתפס בהרבה מקומות עדיין כמשהו אליטיסטי, ומהיכרות עם האנשים בתעשיה ההרגשה שמתקבלת היא דווקא הפוכה. יש הרבה פרגון בין היקבים, ורמת הידע וההסברים נהיים פשוטים ונגישים, כך גם שמי שמגדיר יין בטעים ו-לא טעים עדיין מסוגל לזהות את היקבים שאליהם הוא מתחבר יותר.

 

כולי תקווה שהתערוכה הזו באמת תעמוד במטרותיה לטווח הארוך, ושנראה את תעשיית היין פה גדלה ומתפתחת. כי כמו שאמרו פע אנשים חכמים - יין עושים באהבה או לא עושים בכלל. 

 

סרטון הוידאו הופק על ידי יקבי כרמל

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

טיול יין בחבל הבאסקים

מתכון לשקשוקה ירוקה

המדריך לשותה הנבון

טיול יין באזור פיימונטה באיטליה

מתכון לפסטה עם נתחי עוף וצ'ילי

רשימת הזוכים בתחרות Best Value 2010

סדרות יין מומלצות

טיול יין בטוסקנה היפה

 

 

 

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.