מתכון לגולאש הונגרי

 
הגולאש ההונגרי של אילנה לבנת
הגולאש ההונגרי של אילנה לבנת צילום: דן לב. סגנון: אוריה גבע
 
עודכן 15:12 29/02/2012

באופן מסורתי מגישים את הגולאש הזה עם בצקניות שנקראות נוקדלי וכוסית של שיכר פאלינקה, אבל גם בלי כל אלה יש כאן תבשיל נפלא שמשלב קוביות בשר עם תפוחי אדמה ורוטב עגבניות

 
 
 
 
 

בהונגריה אפשר לקנות משחת גולאש להעשרת הטעם. אם אתם מכירים מישהו שנוסע להונגריה, בקשו שיביא לכם מהשוק המקורה בבודפשט.

 

חומרים ל-4 מנות:

3 בצלים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

1/4 כוס שמן קנולה

1 כף גדושה פפריקה מתוקה

750 גרם נתחי בקר לבישול ארוך (צלעות או שפונדרה) חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ

100 גרם רסק עגבניות

מלח ופלפל שחור טחון

1 כפית גדושה סוכר

1 כף קטשופ

5 תפוחי אדמה לבישול חתוכים לרבעים לאורכם

 

אופן הכנה:

  • מזהיבים בצלים בסיר בינוני עם שמן. מוסיפים פפריקה ומערבבים.
  • מזיזים את הבצל לדפנות הסיר, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד השחמה מכל הצדדים.
  • מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל שחור, סוכר וקטשופ ומערבבים.
  • יוצקים לסיר מים עד לכיסוי הבשר. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר כשעה וחצי עד שהבשר מתרכך.
  • מוסיפים תפוחי אדמה ומעט מים רותחים (אם חסרים נוזלים), מכסים ומבשלים 40 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפוררים.

 

באותה שיטה מכינים:

מרק גולאש הונגרי אם רוצים להפוך את התבשיל למרק גולאש, חותכים את הירקות והבשר לפיסות קטנות יותר. לאחר טיגון הבשר מוסיפים כף גדושה קמח (להסמכה) וממשיכים כמוסבר, רק עם הרבה יותר מים.

 

אל תפספסו:

10 דברים שאפשר לעשות עם טחינה גולמית

10 דברים שאפשר לעשות עם חצילים אפויים

לוקיישן, לוקשיין ושוב לוקיישן

כוסברה ותורת הגנום

אלוהים נמצא בפרטים • טיפים באפייה

עוף צלוי עם לימונים

 

 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.