מותק, האוזניים התחפשו • מתכון לאוזני המן מלאווח עם נקניקיות מרגז

 
אוזני המן מלוחות של חיה'לה
אוזני המן מלוחות של חיה'לה צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:48 04/03/2012
חיה אילונה דר

לכבוד פורים המתקרב ובא, חיהל'ה מחליטה לגוון את המתיקות ולהכין אוזני המן מלוחות ופריכות מבצק מלוואח, במילוי נקנקיות מרגז ועגבניות

 
 
 
 
 

יש לי כבר מתכון נהדר של אוזני המן בבלוג ובכלל הרשת מלאה במתכוני פורים צפויים. אפילו פרסמתי לקט מגוון של מתכונים אבל כעת החלטתי מעט לשנות. הלכתי על הקונספט של התחפושת, וחיפשתי את אוזני המן המתוקות למלוחות.

לבצק השתמשתי בעלי מלאווח, במלית חיפשתי כרגיל מה יש לי בבית והחלטתי לשלב בין נקניקיות לירקות. היו לי נקניקיות מרגז טעימות, אך אתם אינכם חייבים ללכת על מרגז - כל סוג אחר יהיה טעים. טיגנתי את הירקות והנקניקיות, הוספתי מעט קטשופ ממרכיבים טבעיים, קצת תבלינים והכל נכנס למלית, שיצאה טעימה ביותר. רצוי לרדד את העלים דק וכך תקבלו לפחות 5 עיגולים בקוטר 10 ס"מ מכל עלה מלאווח. אינני משתמשת בשאריות והן ממש מועטות בעקבות הרידוד.

צפו להתאהבות!
 
אוזני המן מלוחות במילוי נקניקיות מרגז וירקות
15 'אוזניים' שיתאימו כמנה ראשונה ל-5 מנות

 

מצרכים:
3 עלי מלאווח מופשרים במקרר
מעט שמן זית
בצל בגודל בינוני
2 שיני שום
2 נקניקיות מרגז (מופשרות אם משתמשים בקפואות)
קישוא
10 עגבנות שרי
3-5 כפות קטשופ מרכיבים טבעיים
מלח ופלפל
ביצה טרופה
קצח, שומשום

קורצן בקוטר 10 ס"מ

אופן הכנה:

  • מתחילים בחיתוך המצרכים: קוצצים דק את הבצל והשום. את הנקנקיות, עגבניות השרי והקישוא חותכים לרבעים קטנים.

 

 
ירקות חתוכים מוכנים למילוי
ירקות חתוכים מוכנים למילוי צילום : חיה אילונה דר
 
  • במחבת או סיר רחב, מטגנים על אש בינונית-גבוהה במעט שמן זית את הבצל והשום במשך 3-5 דקות, עד שהם מתחילים להיראות שקופים.
  • מוסיפים את ריבועי הנקניקיות ומערבבים.
  • מוסיפים את יתר הירקות ובוחשים.

 

 
מטגנים קלות את כל המתרכים כדי שיתרככו
מטגנים קלות את כל המתרכים כדי שיתרככו צילום : חיה אילונה דר
 
  • יוצקים את הקטשופ ומתבלים במלח ופלפל, מבשלים על אש בינונית עד שהתערובת מסמיכה מעט ומכבים.
  • טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. נותנים לתערובת להתקרר לחלוטין לפני שמתחילים להשתמש בה למילוי.

 

 
חשוב לתת לתערובת המילוי להתקרר
חשוב לתת לתערובת המילוי להתקרר צילום : חיה אילונה דר
 
 
  • מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  • מאבקים משטח בקמח ומרדדים את הבצק דק יותר מהמקור.
  • קורצים עיגולים ומניחים במרכז כל עיגול כ-2 כפיות מהמלית.
  • מרימים את השוליים ויוצרים צורת אוזן המן משולש.

 

 
סוגרים היטב את הבצק מסביב למילוי
סוגרים היטב את הבצק מסביב למילוי צילום : חיה אילונה דר
 
  • מורחים בביצה את כל אחד מהמשולשים, זורים קצח ושומשום ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

 

 
אוזני המן רגע לפני האפייה
אוזני המן רגע לפני האפייה צילום : חיה אילונה דר
 
  • אופים 15 דקות או עד הזהבה מלאה כולל בחלק התחתון. מגישים את האוזניים כשהן חמימות, בליווי ירקות טריים.

 

 
מוכן!
מוכן! צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.