ישמח לבב אנוש • ניב גלבוע בדרך לתערוכת היין הגדולה בעולם

 
בוחן את היין במסעדת היקב
בוחן את היין במסעדת היקב צילום: מתוך לילה כלכלי
 
עודכן 07:59 04/03/2012

ניב גלבוע טס לדיסלדורף כדי לבדוק מה קורה בעולם בתחום היין. וגם: איך כל זה קשור לדיאטה? טור אישי

 
 
 
 
 

אני במטוס כעת בדרך לדיסלדורף. ביום ראשון נפתחת שם תערוכת היין הכי גדולה בעולם והחלטתי שאני חייב לנסוע לשם ולבדוק מה קורה בעולם מבחינת שוק היין ובעיקר איך התעשייה שלנו הישראלית מתמודדת מול כל הענקים.

 

יין כבר ממזמן הפך למוצר שנמצא בכל בית ולשמחתי בשנים האחרונות בישראל צמחו ינות מעולים שלא מביישים יקבים גדולים בעולם. מבחינת טלוויזיה, בהתחלה היה לי קשה לשכנע את העורכים בחדשות10 שיש מקום לכתבות יין. לילה כלכלי כמובן אהבו מאד את הנושא ולפחות ארבע פעמים בשנה אני עושה שם כתבות על יין, אבל במגזינים ובמהדורה המרכזית יותר קשה. בינתיים הצלחתי ״לדחוף״ כתבה על ינות בוטיק למהדורת חג אחת ואני עובד על כמה זוויות מעניינות לכתבות מגזין. על התערוכה בגרמניה אעשה כתבה ללילה כלכלי.


יין בשבילי הוא יותר מסתם משקה. הוא מביא איכויות בטעם, יש לכל בקבוק סיפור מעניין ומי שממש מתעניין יכול ליצור לעצמו אוסף ראוי של יין ולהנות ממנו לאורך שנים. בצרפת, מספרים לי, שלכל ילד שנולד קונים כל שנה ארגז של ינות מתיישנים איכותיים. כך כשהילד מגיע לגיל 18 כבר יש לו מרתף ינות אישי עמוס כל טוב.

 

בארץ אנחנו עדיין לא שם, אבל כבר אפשר להרגיש בניצנים. מסעדות ראויות מרכיבות תפריטי יין מעולים (הסתכלו יום אחד בתפריט של יועזר, רפאל, טוטו וכתית) בבתים בליל הסדר כבר לא שותים רק חומץ בן יין מזעזע אלא ממש משקיעים לפעמים ביין טוב. וזה בעצם הדבר הכי מעניין ביין. כשמגלים את העולם הזה ומתחילים לשתות יין טוב אי אפשר לחזור לאחור. אדם ששתה למשל גראנד וין של קסטל, או ינות משובחים של רמת הגולן (סדרת קצרין למשל) לא יחזור לכרמל סקלטד או ליין פטישים. אין ברירה החיך לא מוכן לחזור לאחור. וטוב שכך. 

 
מצלם כתבה על יקבי בוטיק למהדורת החג
מצלם כתבה על יקבי בוטיק למהדורת החג צילום: ניב גלבוע

אבל איך כל זה קשור לדיאטה? אויש כל כך קשור. יין אם לא ידעתם הוא אחד מגורמי ייצור השומנים בדם. אין לי מושג למה יין ואלכוהול בכלל הופכים לטריגליצרינים בדם, שומן מסוכן, שרמה גבוהה ממנו מנבאת בעיות עתידיות. אבל זה המצב. אז נכון, יש את הפרדוקס הצרפתי לפיו בצרפת, שם שותים כמויות אדירות של יין, מתים פחות ממחלות לב. אבל כבר שמעתי גרסא אחרת לפרדוקס הזה. שבצרפת בכלל לא רושמים בסטטיסטיקה מי שמת בבית מהתקף לב. לכן רק אלו שמתו בבתי חולים, ולכן הפרדוקס הזה, לא בדיוק מעודד.

 

בכלל, רופאים ממליצים על שתי כוסות יין אדום ביום. אבל כשאוהבים יין אדום, כשנהנים מכל טעם ובוחנים את הטרואר (אדמת הגידול - גיר, בזלת וכו׳) שמשתלב ביין, את החבית מעץ האלון שהוסיפה טעמים, מי בכלל סופר. שתי כוסיות, נו באמת? אני יכול להגיע לפעמים לארבע וחמש ובכלל לא להרגיש.


הבטחתי לפרופ׳ רפי קרסו שאוריד במינון ובכלל אשמור על השומנים שלי בדם. ובאמת הטריגליצרינים ירדו, אני לא שותה משקאות חריפים באמת כמו וודקה או וויסקי. רק יין. ואם אני עובר את הגבול של שתי הכוסיות, אז אני מרגיש יסורי מצפון. עד הכוס הבאה שמשכיחה אותם מייד. רק תחשבו מה מחכה לי בדיסלדורף בין ביתני בורדו, עמק הרון, איטליה והעולם החדש. טוב. אני אטעם ומייד ארק לדלי הקרוב, כמו מקצוען יין אמיתי. רק מה שממש ממש יהיה טעים, אבלע. נקווה שלא יהיה מושלם שם, בדיסלדורף.

 

חצי שנה - 20 קילו. לטורים הקודמים:

הקשיים של ההתחלה

חרדה וסיפוק נפגשים באילת

פיתויי האוכל בקפריסין

חיפוש אחר הסופגניה המושלמת

חוגג מינוס 5 קילו

עדכון מהרי האלפים המושלגים

המשקל הוא לא הכל

הרעב הוא התבלין הכי טוב שיש

שבוע של אורז ומים

לנצח את הגוף

בדרך למחוזות רחוקים וטובים

סודות מבית אמא

לחיות בשביל לאכול

 

>> רוצים לעודד את ניב גלבוע? הכנסו לפייסבוק שלו

>> צפו בפרק הראשון: ניב גלבוע עולה על המשקל ופוצח בדיאטה

>> צפו בפרק השני: אופטימיות זהירה

 
עוד כתבות במדור חצי שנה - 20 קילו
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.