תחרות מתכוני חורף • צ'ולנט לשבת

 
מכינים בשישי, אוכלים בשבת
מכינים בשישי, אוכלים בשבת צילום: חגי יקיר
 
עודכן 23:57 21/02/2012

חגי יקיר מלמד אתכם איך להכין חמין מסורתי לשבת - קוביות בשר, עוף, קישקע, תפוחי אדמה וקטניות

 
 
 
 
 

מצרכים:

קוביות בשר לאוסובוקו

חצי עוף מחולק לחלקים

עצמות עם מח

קישקע

5-6 תפוחי אדמה

2 ביצים

בצל גדול חתוך לקוביות

כוס אורז

גרגירי חומוס לפי הטעם

שעועית לבנה לפי הטעם

מלח, פלפל שחור

פפריקה מתוקה

 

אופן הכנה:

  • מכינים בשישי בערב: מטגנים בצל בסיר גדול עם שמן זית עד שמזהיב.
  • מוציאים חלק מהבצל המטוגן ומכניסים לשקית קוקי עם האורז.
  • מתבלים את האורז בכפית מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
  • מערבבים היטב, סוגרים את השקית ומחוררים חורים עם מזלג.
  • על הבצל המטוגן בסיר מסדרים פרוסות תפוחי אדמה, חומוס ושעועית, בשר, עוף ועצמות.
  • על זה מניחים את שקית הקוקי עם האורז ואת הקישקע ומכסים בפרוסות נוספות של תפוחי אדמה.
  • מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ופפריקה מתוקה.
  • ממלאים במים (כמעט עד הסוף, אבל שלא יכסה הכל) ומביאים לרתיחה.
  • לאחר שזה רותח היטב מכניסים לתנור בחום של 100 מעלות לכל הלילה, עד ארוחת הצהריים של שבת.
  • כדאי לבדוק בשבת בבוקר שלא חסר מים ושהסיר מבעבע בעדינות (לא יותר מדי).

 

רוצים גם אתם להשתתף בתחרות מתכוני החורף של פיירי פלטינום, הכנסו לכאן >>

צפו: עושים כלים עם גברי ואהרוני

 
עוד כתבות במדור חורף עם פיירי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.