תחרות מתכוני חורף • קישואים עגולים ממולאים

 
רוטב עשיר ועסיסי
רוטב עשיר ועסיסי צילום: דורון קובו
 
עודכן 23:57 21/02/2012

דורון קובו מלמד אתכם איך להכין קישואים ממולאים באורז, בשר טחון, פטריות ורוטב אדום ועשיר בצד

 
 
 
 
 

מצרכים:  

10 קישואים עגולים

2 בצלים לבנים קצוצים דק

500 גרם בשר בקר טחון

1/2 כוס אורז

חצי צרור חבילה כוסברה קצוץ דק

1 סלסלה פטריות שמפניון

רבע כוס סויה

1 כף סילאן תמרים

1 קופסה קטנה של רסק עגבניות

1 קורט בהרט

1 קורט מלח

1 קורט פלפל שחור

2 כפות רכז רימונים

1 כף אבקת מרק

2 כפיות חוואיג'

1 ו 1/2 כוס מים חמים

2 כפות רוטב טריקאי

רבע כוס רוטב צ'ילי

 

אופן הכנת הירקות:

  • חותכים את הראש של הקישוא כחצי סנטימטרים ומרוקנים.
  • שומרים בצד את תוכן  קישואים וקוצצים אותם דק.

 

המלית:

  • לאחר הריקון מטגנים את הבצל.
  • מוסיפים את הפטריות ומכניסים את הבשר פנימה.
  • שמים את האורז ובוחשים.
  • מוסיפים רכז רימונים, פלפל שחור, מלח, בהרט וכוסברה.

 

הרוטב: 

  • בקערית נפרדת שמים חוואיג', רוטב סויה, סילאן, רסק עגבניות,  אבקת מרק עוף, רוטב טריאקי ומים החמים.
  • בוחשים היטב עד אשר הרוטב אחיד.

 

הרכבת המנה: 

  • מסדרים בסיר רחב את הקישואים וממלאים אותם במלית.
  • מפזרים את מה שנישאר בסיר ויוצקים מעל את הרוטב שבין הקישואים. הרוטב צריך לכסות כשני שליש מגובה הקישואים.
  • מבשלים על להבה גבוהה עד אשר התבשיל רותח.
  •  מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה.

 

רוצים גם אתם להשתתף בתחרות מתכוני החורף של פיירי פלטינום, הכנסו לכאן >>

צפו: עושים כלים עם גברי ואהרוני

 
עוד כתבות במדור חורף עם פיירי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.