דיירי קבע • מתכון לפסטו וממרח עגבניות מיובשות

 
פסטו וממרח עגבניות מיובשות
פסטו וממרח עגבניות מיובשות צילום: עידן אדלר רייס
 
עודכן 07:42 05/03/2012
עידן אדלר רייס, אדונית התבלינים

עידן אדלר רייס הופכת ארוחת ערב פשוטה לחגיגת טעמים בזכות 2 ממרחים ביתיים שמכינים ב-5 דקות - פסטו ירוק וממרח עגבניות מיובשות

 
 
 
 
 

ממרחי פסטו ועגבניות מיובשות הם מבין ה"דיירים הקבועים" אצלי במקרר - תוצרת בית בלבד כמובן. אחרי שמכינים פעם אחת ממרחים ביתיים ומגלים שמדובר ב-5 דקות עבודה גג, אי אפשר לעולם לחזור אחורה ולקנות קופסה בסופר. הטעם הביתי של הממרחים הוא מעולה ומשדרג פלאים כל ארוחה.

 

כך לדוגמה, למרוח פסטו או ממרח עגבניות מיובשות על פרוסת לחם שיפון עם גבינה לבנה או בולגרית, זו ארוחה מזינה טעימה ומגרה. בנוסף, אפשר להוסיף כף פסטו כמעט לכל רוטב פסטה. גם ממרח עגבניות מיובשות משתלב נהדר בשקשוקה, ברוטב עגבניות לפסטה או ברוטב לקציצות. בקיצור, מבחינתי לא תתפסו אותי בלי קופסה אחת של ממרח ביתי באופן קבוע, שבזכותו כל ארוחת ערב הופכת לגורמה ב-5 דקות.

 

הפסטו המקורי עשוי מבזיליקום, צנוברים, שמן זית ושום. כל כך מעט מרכיבים ומתקבל ממרח שהוא תענוג צרוף. אני אוהבת "להתפרע" ולהכין סוגי פסטו שונים, כל שבוע ממרח על בסיס אחר. להשתמש בפטרוזיליה או כוסברה (לעיתים בשילוב עם בזיליקום) ולערבב עם מינים שונים של אגוזים - אגוזי מלך, שקדים, בוטנים, אגוזי לוז, מקדמיה או פקאן.

 

האגוזים כמובן חייבים להיות טבעיים, ומטעמי בריאות אני מעדיפה להשתמש בכאלו שאינם קלויים ומומלחים, ועשבי התיבול טריים ככל שניתן. חשוב להקפיד להשתמש בשמן זית איכותי, ולדאוג שקופסת האחסון תהיה נקייה ויבשה ושהממרח יהיה מכוסה בשמן זית לאיטום ומניעת מגע עם האוויר (הירוקים מתחמצנים ומשחירים במגע עם האוויר, וכיסוי בשמן זית מונע או מצמצם זאת).

 

 
פסטו וממרח עגבניות מיובשות
פסטו וממרח עגבניות מיובשות צילום : עידן אדלר רייס
 

אז כל מה שצריך זה בלנדר (רגיל או מוט וכמה מרכיבים פשוטים ויש גם לכם גורמה ב-5 דקות. אפשר להכין כמות גדולה של הפסטו (האדום או הירוק), לארוז בצנצנות ואותן לחלק למי שאתם חפצים ביקרו.

 

ממרח פסטו

 

מצרכים לצנצנת בנפח של 3/4 כוס:

2 כוסות עלי בזיליקום (חבילה) שטופים. ניתן גם להכין פסטו מפטרוזיליה (חצי חבילה) או כוסברה (חצי חבילה)

חופן אגוזים: צנוברים או אגוזי מלך או שקדים או מקדמיה או לוז או פקאן או בוטנים

שליש כוס שמן זית איכותי

שן שום קצוצה

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • מכניסים את כל המצרכים לבלנדר או כלי צר וארוך שמתאים לבלנדר מוט.

  • טוחנים מספר, טועמים ומתקנים תיבול. אם העלים עושים קצת חיים קשים בהתחלה מוסיפים עוד מעט שמן.

  • מעבירים לצנצנת ושומרים סגור במקרר עד לשימוש.

   

ממרח עגבניות מיובשות

 

מצרכים לצנצנת בנפח 3/4 כוס:

3/4 כוס עגבניות לחות

שליש כוס שמן זית איכותי

חופן אגוזים: צנוברים או אגוזי מלך או שקדים או מקדמיה או לוז או פקאן או בוטנים

2 עלי אורגנו טרי (או מעט אורגנו מיובש)

עלים מענף טימין טרי (או מעט טימין מיובש)

שן שום קצוצה

מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר או לכלי צר וארוך שמתאים לבלנדר מוט.

  • טוחנים, טועמים ומתקנים תיבול.

  • מעבירים לצנצנת ושומרים סגור במקרר עד לשימוש.

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג אדונית התבלינים

 

למתכונים נוספים של עידן אדלר רייס:

אוזני המן במילוי נוטלה

קציצות ברוטב עגבניות עם עשבי תיבול

לזניית גבינות משובחת

טארט תותים טריים וקרם וניל

מרק פטריות עשיר

מרק אפונה חורפי

גרנולה ביתית עם אגוזים ופירות

 

 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.