קלאסיקה מנצחת • מיני אוזני המן במילוי פרג

 
פרג מנוקד בצימוקים ופתי בר
פרג מנוקד בצימוקים ופתי בר צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 08:06 05/03/2012

בשבוע שעבר היא פינקה אתכם במתכון לאוזני המן במילוי תמרים, הפעם הגיע תורו של הפרג. ליטל לבל-אלפנדרי במחווה מתוקה למשפחה ההונגרית

 
 
 
 
 

הרשימות המדויקות של המצרכים, כדי להכין משלוח מנות, כבר מוכנות ורשומות ביתר פירוט כדי שלא אשכח כלום (כל כך אופייני לי), אך בלת"ם חיובי מאוד (הקדמה של טיסה) שינה לי את התוכניות ואני טסה יום לפני החג. זה ממש לא אומר שאוותר על משלוחי המנות שאני כל כך מחכה להכין. תסכימו איתי שלא נורא לקבל אותם יום קודם, נכון?! יסלחו לי.

 

כפי שכבר ציינתי, העדפה שלי היא אוזני המן במילויים הקלאסיים, תמרים או פרג. בשבוע שעבר היה כאן מתכון לאוזני המן במילוי תמרים והפעם לא אקפח את הפרג, שאהוב במיוחד אצל בני משפחתי (בכל זאת הונגרים). אוזניים קטנטנות במילוי עשיר של פרג, ומתוקות במידה הנכונה, שחייבות להיכנס למשלוח המנות. חג פורים שמח!

 

>> המתכון של שבוע שעבר: אוזני המן במילוי תמרים

 
מושלמות למשלוח מנות
מושלמות למשלוח מנות צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 

כ-40 אוזני המן קטנות

 

מצרכים לבצק פריך:

350 גרם (2 כוסות וחצי) קמח

200 גרם חמאה רכה
100 גרם (חצי כוס) סוכר
1 ביצה
350 גרם (2 כוסות וחצי)
20 גרם (2 כפות) קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
גרידה מחצי לימון


למילוי:

60 גרם פרג טחון טרי
80 מ"ל (1/3 כוס) חלב
65 גרם דבש
2 כפות סכור
קורט מלח
מיץ וגרידה מ-1/4 לימון
50 גרם פתי-בר טחון דק
25 גרם (1/8 כוס) צימוקים

אבקת סוכר

אופן הכנה:

  • מכינים בצק פריך - בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה והסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, קורנפלור, גרידת לימון ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת פירורים גסים מאוד, אך אחידים (החמאה התערבבה היטב עם הקמח). מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים רק עד להתגבשות לבצק אחיד.
  • מניחים את הבצק על ניילון נצמד, מועכים לצורת "פיתה", עוטפים היטב ומקררים כשעה במקרר.
  • הכנת מילוי פרג - בסיר בינוני שמים את הפרג, החלב, הדבש, הסוכר והמלח ומבשלים על אש נמוכה, תוך ערבוב, כ-7 דק' עד שהפרג סופג אליו נוזלים וטעמים (התערובת נשארת נוזלית).
  • מוסיפים מיץ וגרידת לימון, מערבבים קלות ומסירים מהאש. מוסיפים את פירורי הפטי-בר והצימוקים, מערבבים ומצננים היטב לפני השימוש.
  • הרכבת אוזני המן - מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה ומניחים בצד.
  • מרדדים את הבצק על נייר אפייה (ניתן גם על משטח מקומח מעט) לעובי 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ (אני השתמשתי בקורצן עגול עם גימור של עלי כותרת). מניחים על כל עיגול כפית גדושה מהמילוי ומקפלים לצורת אוזן המן.
  • מניחים את אזני ההמן על נייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ האחד מהשני, ומעבירים את התבניות לקירור במקרר של 15 דקות.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-12 דקות עד הזהבה קלה בלבד. מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
  • אזני המן נשמרות עד 5 ימים בקופסא אטומה היטב בטמפרטורת החדר.

 

 
חג פורים שמח ומתוק
חג פורים שמח ומתוק צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור ליטקייק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.