מתכון לכבדי עוף על פולנטה מתירס טרי

 
כבדי עוף עם רצועות בצל מקורמל, צימוקים ביין ופולנטה
כבדי עוף עם רצועות בצל מקורמל, צימוקים ביין ופולנטה צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 00:09 07/03/2012
שף יניב גור אריה

שלב אחרי שלב בתמונות - כבדי עוף עם צימוקים מושרים ביין ובצל מקורמל, מוגשים מעל פולנטה מתירס טרי

 
 
 
 
 

4-6 מנות

 

מצרכים לכבדי עוף:

15 כבדי עוף, חצויים

2 בצלים פרוסים דק

100 גרם צימוקים שחורים

כפית סוכר

שמן זית

מלח ופלפל

250 מ"ל יין לבן מוסקט

 

לפולנטה:

2 שקיות גרגירי תירס קפואים

מלח

כף קמח תירס

  

אופן ההכנה:

  • להכנת הפולנטה, מניחים גרגירי תירס בסיר. מוסיפים מים רק עד כמעט כיסוי ולא יותר. מביאים לרתיחה ומבשלים 3 דקות ברתיחה חזקה.
  • מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון, טוחנים זמן ממושך עד לקבלת מחית חלקה. מעבירים למסננת צפופה ודוחסים היטב כדי למצות כמה שיותר מהמחית. את הגרגירים והמוצקים שנשארו במסננת זורקים.
  • מחזירים לסיר, מתבלים במלח, מוסיפים קמח תירס ומבשלים על להבה נמוכה תוך ערבוב כ-5 דקות, עד לקבלת קרם סמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
  • להכנת הכבדים, מטגנים בצל בשמן זית על להבה נמוכה למשך זמן ממושך (כ-½ שעה) עד הזהבה, מוסיפים סוכר ומטגנים עוד כמה דקות, עד שהבצל שחום מאוד. מסירים מהאש (שלב זה ניתן להכין מראש).
  • משרים את הצימוקים ביין המוסקט ל-1/2 שעה.
  • במחבת כבדה על אש גבוהה מטגנים את הכבד במעט שמן זית כשתי דקות מכל צד עד שהוא עשוי אך לא יבש. מוסיפים את היין עם הצימוקים והבצל ומרתיחים עוד דקה שתיים לקבלת רוטב סמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
  •  להגשה: מוזגים לצלחת הגשה פולנטה. מניחים מעל מהכבדים.
 
 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.