אצבעות שוקולד עם חמאת בוטנים ופצפוצי אורז

 
במיוחד לאוהבי המתוק-מלוח
במיוחד לאוהבי המתוק-מלוח צילום: נטלי לוין
 
עודכן 08:48 07/03/2012

10 דקות עבודה (בהגזמה) ויש לכם קינוח אישי עם מראה מרשים וטעם שקשה לעמוד בפניו. נטלי לוין מלמדת אתכם איך להכין אצבעות שוקולדיות עם חמאת בוטנים ופצפוצי אורז. אל תגידו שלא הזהרנו, אחרי האצבע הראשונה תרצו את כל היד

 
 
 
 
 

 בשבוע האחרון הכנתי כנראה כמות עוגיות שמספיקה למסיבת פורים לשבט נידח באפריקה (או לפחות לעשרים משלוחי המנות שאני עומלת עליהם בימים אלה ממש). לצידן של עוגות בחושות ועוגיות מסוגים שונים הכנתי גם חטיפי שוקולד וחמאת בוטנים, שכמה שקל להכין אותם - ככה קשה לעמוד בפניהם.

 

החטיפים משלבים תחתית פריכה של פצפוצי אורז בקרמל, כאשר מעליה נחה שכבה מענגת של שוקולד חלב וחמאת בוטנים, ואת הכל עוטף ציפוי שוקולד מריר ומבריק. בשביל זמן הכנה של עשר דקות נטו (בהגזמה), ללא ספק מדובר בשיחוק רציני לחובבי השילוב המתוק-מלוח של שוקולד וחמאת בוטנים.

 

>> בואו להשתתף בבוקר שכולו החלפת משלוחי מנות - כל הפרטים כאן

 

אצבעות שוקולד, חמאת בוטנים ופצפוצי אורז
פורמה מרובעת בגודל 20*20 • על פי מתכון שפורסם בבלוג מה יש לאכול

 

לתחתית:
3/4 1 כוס פצפוצי אורז
50 גרם (רבע כוס) סוכר
60 מ"ל (רבע כוס) מים
3 כפות סירופ תירס
45 גרם חמאה רכה

 

למלית:
150 גרם שוקולד חלב
כוס חמאת בוטנים חלקה

 

לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר
כפית סירופ תירס
60 גרם חמאה

 

אופן הכנה:

  • בסיר קטן מניחים סוכר, מים וסירופ תירס ויוצרים קרמל.
  • לאחר שנוצר קרמל חלק מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
  • מוסיפים את פצפוצי האורז לתוך הקרמל ומערבבים היטב עד שכל הפצפוצים מצופים בקרמל בצורה אחידה.
  • משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומקררים.
  • מלית שוקולד-חמאת בוטנים: ממיסים יחד שוקולד חלב וחמאת בוטנים לעיסה חלקה.
  • מוזגים את התערובת מעל פצפוצי האורז בתבנית ומקררים שוב עד ששכבת השוקולד מתקשה.
  • ציפוי: ממיסים יחד (אפשר במיקרוגל) שוקולד מריר, סירופ תירס וחמאה עד קבלת קרם חלק ומבריק. יוצקים מעל שכבת שוקולד החלב והבוטנים ומצננים כשעה עד שהציפוי מתקשה.
  • חותכים לקוביות קטנות ומגישים בטמפרטורת החדר.

 

 
אם אתם חובבים של ממרח חמאת בוטנים, האצבעות האלה בדיוק בשבילכם
אם אתם חובבים של ממרח חמאת בוטנים, האצבעות האלה בדיוק בשבילכם צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • אם לא אוהבים פצפוצי אורז - אפשר להחליף בקורנפלקס.
  • את סירופ התירס אפשר להחליף בדבש.
  • החטיפים נשמרים עד 7-10 ימים בקופסה אטומה במקרר.
  • מומלץ להוציא את החטיפים מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה - הם הכי טעימים בטמפרטורת החדר ולא קרים.
  • אפשר להשתמש בחמאת בוטנים עם שברי בוטנים מה שיוסיף מרקם מעניין וקראנצ'יות כיפית בין ביס לביס.

 

רוצים להתייעץ עם עוגיו.נט? הכנסו לכאן וכתבו לה את השאלה שלכם >>

 

למתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט וגם: oogio.net בפייסבוק

 

עוגיו.נט אחת קטנה:

מתכון לחטיף טעמי תוצרת בית

מתכון לעוגת אגסים בחושה

מתכון לפאי לימונענע עם מרנג

מתכון לבלונדיס שוקולד לבן ופיסטוקים

מתכון לטארט שוקולד עם גנאש טופי

מתכון לעוגת שוקולד עם ענני קצפת

מתכון לעוגיות אוראו

מתכון לקיש בטטות

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.