מתכון לרולדת שוקולד

 
המגבת הלחה מאפשרת לגלג את העוגה
המגבת הלחה מאפשרת לגלג את העוגה צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:31 08/03/2012

באווירת הנוסטלגיה, חיהל'ה מכינה רולדת שוקולד מריר במילוי קרם שמנת ושוקולד לבן

 
 
 
 
 

שוב הנוסטלגיה אופפת אותי ואני שבה אל העוגות שהייתי מכינה בעבר. והפעם אני מכינה רולדה, כבר הכנתי כאן רולדה לבנה בציפוי שוקולד והפעם הכנתי רולדת שוקולד.

 

רגע לפני שמתחילים: יש להקפיד על שלבי ההכנה ועל שימוש במגבת הלחה כדי ליצור את גמישות הבצק. תוכלו לקשט כמובן כאוות נפשיכם, אני השתמשתי פשוט באבקת סוכר והמראה היה בהחלט מרשים.

 

רולדת שוקולד

תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

 

מצרכים:

150 גרם שוקולד מריר קצוץ

2/3 כוס סוכר

4 ביצים

100 גרם חמאה

3/4 כוס קמח

כפית אבקת אפייה

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • ממיסים על בן מארי את השוקולד והחמאה ומסירים מהאש.
  • מקציפים את החלמונים + מחצית מכמות הסוכר עד לקצף תפוח ומערבבים לאט לתוך השוקולד.
  • מקציפים את החלבונים ויתרת הסוכר לקצף יציב ומעבירים לתערובת השוקולד.
  • מקפלים פנימה את הקמח ומעבירים לתבנית המכוסה בנייר אפייה מרוסס בספריי שמן.
  • מיישרים את הבצק ואופים 20 -25 דקות.
  • מוציאים ומצננים קלות ומניחים מגבת רטובה על העוגה.
  • מגלגלים את העוגה עם המגבת הרטובה ומשהים בחדר.

 

מלית:

250 גרם שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד לבן קצוץ

2 כפות ליקר

 

אופן הכנה:

  • מחממים את השמנת המתוקה עד כמעט רתיחה, יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים.
  • מוסיפים את הליקר ומעבירים למקרר למשך הלילה.
  • למחרת מקציפים את התערובת עד ליצירת קצפת יציבה.
  • פותחים את העוגה ומסירים את הנייר.
  • מורחים את הקרם ומגלגלים לרולדה.
  • מקשטים את פני העוגה.

 

 
כל הדרך לרולדה המושלמת
כל הדרך לרולדה המושלמת צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.