מתכון לעוגה בחושה עם פקאנים

 
הפתעה מתוקה בפנים
הפתעה מתוקה בפנים צילום: שירן כרמל
 
עודכן 03:15 11/11/2015

לצד הקפה של הבוקר • עוגה בחושה עם הפתעה קראנצ'ית בפנים - אגוזי פקאן קצוצים עם סוכר חום שהופך לקרמל

 
 
 
 
 

מצרכים:

80 גרם (שליש כוס) חמאה רכה

270 גרם (כוס ושליש) סוכר חום דמררה

2 ביצים

245 גרם (כוס ושלוש רבעי) קמח

9 גרם (3 כפיות) אבקת אפייה

2 גרם (חצי כפית) אגוז מוסקט טחון

110 גרם (חצי כוס) חלב

 

למילוי:

50 גרם (חצי כוס) אגוז פקאן קצוץ

50 גרם (רבע כוס) סוכר חום דמררה

 

אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר החום.
  • טורפים את הביצים ומוסיפים אותן בהדרגה לקערת המיקסר.
  • מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והאגוז המוסקט.
  • מפסיקים את פעולת המיקסר ומקפלים את האבקות והחלב לתוך תערובת החמאה.
  • מערבבים את האגוזים הקצוצים ו-50 גרם סוכר חום.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 26 סנטימטר ויוצקים חצי מהמסה לתבנית.
  • מפזרים את האגוזים והסוכר החום על מחצית המסה ושופכים את המחצית השנייה ומכסים באגוזים וסוכר חום.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 35-40 דקות עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.

 

באדיבות שף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי מבית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים.

לעוד מתכונים מעולים כנסו ל-Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

רולדת שוקולד

אצבעות שוקולד עם חמאת בוטנים

קוגלהוף ללא גלוטן

עוגיות שוקולד פאדג'

 

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.