מתכון למניפת תפוחי אדמה

 
כל פרוסה מתפנקת בטעמי עשבי התיבול והשום
כל פרוסה מתפנקת בטעמי עשבי התיבול והשום צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 21:32 09/03/2012

אחרי שכבשה את בלוגרי האוכל בארה"ב, המניפה הפחמימתית מגיעה גם אלינו - מתכון פשוט אבל גאוני לפרוסות תפוחי אדמה בניחוח שום

 
 
 
 
 

כבר תקופה ארוכה שבכל בלוג אוכל בארה"ב אנחנו נתקלים בתפוחי אדמה פרוסים ואפויים בתנור. כאלה שמדיפים ניחוח עז של שום וטעם מיוחד של טימין או רוזמרין.

 

טכניקת החיתוך כאן היא זו שגורמת למנה הקלאסית של תפוחי אדמה בתנור להפוך מעוד תוספת לכוכבת של הארוחה. הפריסה לא רק משדרגת את המראה, אלא גם גורמת לכל פרוסה להתעטף בטעמים ולקבל מעטה פריך עם פנים רך ומענג.

 

בניסיונות שעשינו בבית, הרוזמרין והטימין (רק טרי) השתלבו הכי טוב עם הטעם המתקתק של תפוחי האדמה, אם זאת, אתם מוזמנים לגוון ולהחליף את עשבי התיבול בפטרוזיליה, בזיליקום או כל עשב אחר שאתם אוהבים. גם תוספת של פפריקה מעושנת תשדרג את המנה, אם כי אנחנו העדפנו את הגרסה המינימלית יותר.

 

מניפת תפוחי אדמה

בהשראת המתכון הזה

 

מצרכים:

4-5 תפוחי אדמה בקליפתם

3 כפות חמאה

3 כפות שמן זית

2 ענפי רוזמרין או טימין (טרי)

4 שיני שום

כפית מלח גס

פלפל לבן/שחור

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  • קוצצים דק את עשבי התיבול והשום.
  • מעבירים לקערה את עשבי התיבול, השום, החמאה והשמן זית ומרככים במיקרו למשך 30-40 שניות. החימום יפתח את טעמי עשבי התיבול, יעביר אותם לחמאה ולשמן ויקל על מריחת המשרה. מתבלים בפלפל לבן.
  • שוטפים את תפוחי האדמה (משאירים את הקליפה) ומבשלים בסיר עם מים מומלחים קלות במשך 10 דקות. תפוחי האדמה צריכים להשאר קשים.
  • במקום לבשל - ניתן להכניס את תפוחי האדמה למיקרו למשך 3 דקות.
  • מסננים את תפוחי האדמה מהנוזלים ומקררים במשך 15 דקות. אם משתמשים בשיטת המיקרו ניתן לדלג על השלב הזה שנועד לייבש מעט את תפוחי האדמה מנוזלי הבישול.
  • חותכים מעט מתחתית תפוחי האדמה כדי שיוכלו לעמוד ומניחים בתבנית אפייה או פיירקס.
  • חותכים לפרוסות דקות - נזהרים לא לחתוך עד הסוף, אלא רק עד 3/4 גובה כדי שהפרוסות תשארנה מחוברות לתחתית.
  • פותחים מעט בין הפרוסות ומברישים בפנים ומבחוץ בתערובת החמאה המתובלת. אם תפוחי האדמה לא נפתחים ניתן להכניס ל-2 דקות לתנור חם ולאחר מכן להוציא ולנסות שוב. האפייה הקצרה תגרום לתפוחי האדמה להפתח.
  • מתבלים במלח גס (אם רוצים, זה הזמן לתבל בפפריקה מעושנת).
  • אופים בתנור שחומם מראש במשך 45 דקות או עד שתפוחי האדמה זהובים.

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:

פסטו וממרח עגבניות מיובשות

קטשופ ביתי

עוגיות קשקבל ופרג

פשטידת גבינות בקלי קלות

10 דברים שאפשר להכין עם טחינה גולמית

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.