מתכון לעוגת תפוזים בחושה

 
אוורירית ומענגת
אוורירית ומענגת צילום: שירן כרמל
 
עודכן 20:34 10/03/2012

רגע לפני שהתפוזים מפנים את מקומם לפירות של הקיץ, הכינו מהם עוגה בחושה עם ניחוח הדרים משגע

 
 
 
 
 

מצרכים:

135 גרם (חצי כוס פחות כף) קמח

2 כפות קורנפלור

1/2 כפית אבקת אפיה

קורט מלח

110 גרם חמאה רכה

135 גרם (חצי כוס) סוכר

זסט (גרידה) משני תפוזים

מיץ משני תפוזים

180 גרם (3.5 ביצים) ביצים

 

אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה, הסוכר והמלח.
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה להקצפת החמאה.
  • מערבבים את הקמח, האבקות וזסט התפוז יחד.
  • מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ומיץ התפוזים לתערובת החמאה והביצים.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 26 סנטימטר ויוצקים את המסה לתבנית.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום 165 מעלות כ-30-35 דקות עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.

 

באדיבות שף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי מבית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים.

לעוד מתכונים מעולים כנסו ל-Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגה בחושה עם פקאנים

רולדת שוקולד

אצבעות שוקולד עם חמאת בוטנים

קוגלהוף ללא גלוטן

עוגיות שוקולד פאדג'

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.