מתכון לכדורי פקאן בציפוי אבקת סוכר

 
כדורי פקאן בציפוי אבקת סוכר
כדורי פקאן בציפוי אבקת סוכר צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 07:42 13/03/2012

אנחנו חייבים להודות, גם אנחנו הופתענו כשמתוך 4 מתכונים מעולים לעוגיות בחרתם במקום הראשון את המתכון לכדורי פקאן נימוחים בציפוי אבקת סוכר. אבל האמת, אתם לגמרי צודקים. מדובר בעוגיות שהן לא רק ממכרות וטעימות בטירוף אלא גם סופר קלות להכנה

 
 
 
 
 

לפני שבועיים סיפרתי לכם על קורס קונדיטוריה שמעבירה דלית מיצנמכר ב"לגעת באוכל" אליו הצטרפתי כדי להרחיב את הידיעות בנושא אפייה וכדי לפנק אתכם בטעימה מתוקה מתוך השיעורים. בפעם הקודמת היה ברור שטארט התותים שכיכב בשיעור הוא זה שיככב גם אצלכם במטבח, אבל הפעם הבחירה הייתה קשה יותר.

 

>> מתכון לטארט תותים

 

יותר משעה הבטתי על התמונות של העוגיות שצולמו בשיעור, נזכרת בטעמים המדהימים ותוהה איזה מתכון תאהבו יותר. לבסוף הוחלט להתייעץ איתכם בקבוצת הפייסבוק אוכל קדימה אוכל.

 

כמה דקות אחר כך ויותר מ-100 תגובות שלכם צצו על המסך והצליחו בהחלט להפתיע. מתוך 4 מתכונים שהוצעו (חלקם הגדול שוקולדיים) בחרתם את כדורי הפקאן הנימוחים. אם להודות על האמת, אתם לגמרי צודקים. העוגיות האלה, שמאז השיעור הוכנו בבית כבר פעמיים, הם המתוק הכי ממכר שנתקלתי בו לאחרונה. תוסיפו לזה אופן הכנה סופר מהיר, רשימת מצרכים קצרה וחיי מדף ארוכים בתוך קופסה אטומה והרי לכם שלמות.

 

כמה הערות לפני שמתחילים

  • הכמויות ניתנו בגרמים כדי שהמתכון יצא הכי מושלם שיש. מומלץ מאוד לקנות משקל ביתי שעולה כמה עשרות שקלים ולהפסיק להשתמש בכוסות וכפיות שהמדידה איתן לא מספיק מדויקת. אם בכל זאת אתם רוצים להמיר את הכמויות תוכלו לעשות זאת בלינק הזה - המרת מידות.
  • הקפידו לעטוף את כדורי הפקאן באבקת סוכר רק אחרי שהם מתקררים לחלוטין. אם תנסו לעשות זאת כשהם חמימים הסוכר יספג בעוגיה ולא יותיר מעטה לבן ומרשים.
  • שווה להשקיע כמה דקות של עבודת ידיים כדי לקצוץ את האגוזים בסכין. אם בכל זאת אתם רוצים לקצוץ במכונה, הקפידו לא לטחון אותם דק מדי כדי שתוכלו להרגיש בקיומם בתוך העוגיה.
  • במתכון נעשה שימוש בפקאנים (לא מסוכרים) ואגוזי מלך. בבית המתכון נוסה גם עם אגוזי לוז ויצא מעולה. בכלל, כמעט כל אגוז ישתלב כאן מצוין.
  • כמו בכל הבצקים הפריכים, הקפידו לא לעבד יותר מדי את הבצק.

 

 
אל תקצצו את האגוזים דק מדי
אל תקצצו את האגוזים דק מדי צילום : רחלי קרוט
 

עוגיות חמאה ואגוזים

70 עוגיות

 

מצרכים:

200 גרם חמאה

50 גרם סוכר

כפית תמצית וניל אמיתית

250 גרם קמח

100 גרם אגוזי מלך קלויים

100 גרם אגוזי פקאן קלויים

לקישוט - אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • קוצצים את האגוזים גס בעזרת סכין.
  • מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, סוכר ותמצית וניל עד שנוצרת תערובת בהירה והומוגנית (ומעט תפוחה).

 

 
רגע לפני הגלגול
רגע לפני הגלגול צילום : רחלי קרוט
 
  • מוסיפים את הקמח והאגוזים.
  • מערבלים רק עד שהתערובת הופכת לבצק מעט פירורי (שימו לב לא לערבל יותר מדי).
  • מגלגלים לעיגולים קטנים במשקל 15 גרם (כמו שנכתב קודם, משקל חשוב במטבח). אם אין לכם משקל בבית הקפידו ליצור עיגולים בגודל 2 ס"מ לערך (העוגיות לא תופחות כמעט בתנור).
  • אופים בחום של 180 מעלות עד שהעוגיות זהובות (15-20 דקות).

 

 
כדורי פקאן בציפוי אבקת סוכר
כדורי פקאן בציפוי אבקת סוכר צילום : רחלי קרוט
 
 
  • מצננים ומפזרים המון אבקת סוכר שתכסה את העוגיות.
  • שומרים בקופסה אטומה ומשתדלים לא לזלול את הכל ביום אחד.

 

 
כדורי פקאן בציפוי אבקת סוכר
כדורי פקאן בציפוי אבקת סוכר צילום : רחלי קרוט
 
 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.