ניוקי קדימה ניוקי • מדריך מלא בתמונות

 
מדריך לניוקי
מדריך לניוקי צילום: אריאל עפרון
 
עודכן 07:52 13/03/2012

כל אחד יכול - מדריך שלב אחר שלב בתמונות להכנת ניוקי תפוחי אדמה בבית. וגם: מתכון לרוטב מנגולד ועגבניות מיובשות

 
 
 
 
 

4-6 מנות

 

מצרכים:

2 ק"ג תפו"א

קילו מלח גס

 

יחסים לניוקי:

600 גרם מחית תפו"א לאחר בישול

200 גרם קמח (מומלץ קמח לפסטה)

2 חלמון

קורט מלח

 

לרוטב:

מעט שמן זית

2 חבילות מנגולד קצוצות דק (החלק הירוק בלבד)

חבילה אספרגוס קלוף וחתוך כל אחד לשלוש (רשות)

חופן גדול עגבניות מיובשות, קצוצות

מלח ופלפל

פרמזן מגורד

 

אופן הכנה:

  • מחממים מראש תנור ל 200 מעלות.
  • מסדרים את תפוחי האדמה בקליפתם בתבנית על מצע מלח גס.
  • מכניסים את התבנית לתנור לשעתיים או עד ריכוך מלא של תפוחי האדמה - בודקים עם סכין, תפוחי האדמה צריכים להיות רכים לחלוטין.
  • מוציאים ובזהירות ובעזרת כף מרוקנים את תפוחי האדמה מתוכנם.
  • מעבירים את תוכן תפוחי האדמה לקערה דרך כותש תפוחי אדמה, מסננת דקה או מולין (מכשיר צרפתי לסינון עדין של רטבים ומחיות).
  • שוקלים את מחית תפוחי האדמה ומוסיפים את הקמח החלמון והמלח לפי היחס הדרוש. ניתן להכין כמות כפולה ולהקפיא את מה שלא מכינים (לפני הבישול).
  • לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד (חשוב לא לעבד את הבצק יותר מדי).
  • יותרים גלילים ארוכים מהבצק, ומהם חותכים קוביות באורך סנטימטר בערך בעזרת קלף/סכין.
  • אם רוצים ממש להשקיע, מגלגלים את הניוקי על מזלג ליצירת צורה נאה (שעוזרת לניוקי לספוג את הרוטב)
  • שמים את הניוקי בסיר עם מים רותחים וכף מלח עד שהניוקי צפים. כאשר הניוקי צפים מעבירים למחבת עם שמן זית וצורבים את הניוקי עד לקבלת צבע.
  • מוסיפים אספרגוס מנגולד ועגבניות מיובשות, מקפיצים מעט ומבשלים עד שגבעולי האספרגוס והמנגולד התרככו. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
  • מגישים עם פרמזן.

 

המתכון באדיבות שף אורן וייס לספייסס

  

מחפשים עוד מנות טעימות? נסו את אלו:

כבד עוף צלוי על פולנטה מתירס טרי

תבשיל עוף עם פתיתים

קציצות ברוטב עגבניות עם עשבי תיבול

פרגית בטריאקי על אורז

לזניית גבינות

תבשיל כתף בקר חגיגי

מרק פטריות סמיך

מרק אפונה חורפי

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.