מתכון לרוטב צ'ילי מתוק

 
תמיד טוב שיש במקרר
תמיד טוב שיש במקרר צילום: רועי שיבק
 
עודכן 07:57 13/03/2012

אם תמי ורועי שיבק היו יודעים אז מה שהם יודעים היום, רוב הסיכויים שהשניים היו מכינים רוטב צ'ילי על גזיה בהוסטל במקום להסתפק בבקבוק מאובק שהם מצאו במכלת קטנה, אי שם בהודו. 4 מצרכים, 4 שלבי הכנה ויש לכם רוטב צ'ילי ביתי שישדרג כל ארוחה

 
 
 
 
 

היו היה פעם זוג פולני צעיר שנסע לטייל במזרח. בניגוד למה שהייתם מצפים מזוג איסטניסטים, חובבי היגיינה וקוטרים, הזוג לא נרתע מלאכול בכל מיני חורים, שבהם עכברים נמנו על צוות המסעדה הקבוע. ככל שהזמן חלף וכאב הבטן המסורתי שכולם אמורים לחטוף בהודו לא הגיע, הזוג הפך אמיץ יותר ויותר.

 

לאט לאט השניים החלו לאכול אוכל רחוב, וליהנות ממנו. במנאלי, שבצפון הודו, הם אפילו הפסיקו להתפלל לאלוהים אחרי כל ארוחה, ולבקש שלא תתקוף אותם אמבה קטלנית. השתן, וכמויות מכובדות של מלאי כופתה, עלו לזוג הצעיר לראש. הם התחילו לחשוב שזה מובן מאליו לאכול את הודו ולהישאר בחיים. ואז - הם שתו בננה לאסי עם קרח - ובילו את שלושת הימים הבאים סגורים בחדר, מתנדנדים בין הדלי לאסלה. אבל לא קלקול קיבה קטן, או גדול, יעמוד בין הזוג הצעיר לשאר האוכל שלעולם יש להציע.

 

 
הבסיס לכל רוטב צ'ילי
הבסיס לכל רוטב צ'ילי צילום : רועי שיבק
 

כשהשניים התאוששו, הם לקחו אוטובוס קטן ומקרטע ממנאלי למקלוד גאנג', עיר קטנטנה שסמוכה לדרמסאלה. שם הם ניצבו בפני בעיה: הזוג היה רעב, אבל הרומן של השניים עם האוכל ההודי נגמר. לתמיד. המחשבה על מסאלה דוסה עשתה להם רע. המראה של סמוסות דיכא אותם. לשמחתם, במקלוד גאנג' חיה אוכלוסיה טיבטית גדולה - וטיבטים, כמו שכולם יודעים, הם העם שהמציא את המומו.

 

 
משאירים את הגרעינים
משאירים את הגרעינים צילום : רועי שיבק
 

למרבה הצער, הטיבטים שכחו להמציא לצד המומו גם רוטב צ'ילי מתוק, שהולך איתו בול. וכך, הזוג הצעיר מצא עצמו מבלה לא מעט שעות בסיבובים בין כל המכולות הפיצפונות והסופר-מרקטים הקטנים אשר במקלוד גאנג', תר ומחפש אחר בקבוק של הרוטב הקסום. אם הם רק היו יודעים אז, כמה פשוט להכין צ'ילי מתוק בבית, ועד כמה הוא טעים, אולי הם היו מבשלים לעצמם את הרוטב על גזיה בהוסטל - במקום להסתפק בבקבוק המאובק שהם מצאו במדף אחורי, במכולת קטנטנה, אי שם בהודו.

 

 
הרוטב מתבשל
הרוטב מתבשל צילום : רועי שיבק
 
 

רוטב צ'ילי

המתכון נלקח מהבלוג Adeline and Lumiere - והם בתורם לקחו אותו מ-Good Taste Magazine.

 

צריך:

500 גרם פלפל צ'ילי - ללא הגבעול

3 שיני שום קלופות

750 מ"ל חומץ בן יין לבן

645 גרם סוכר

 

מכינים:

  • חוצים וקוצצים גס 100 גרם מכמות הפלפלים - ולא מנקים מגרעינים. מניחים את הפלפלים במעבד מזון או בבלנדר.
  • חוצים, מנקים מגרעינים וקוצצים את יתרת כמות הפלפלים - ומוסיפים למעבד המזון או לבלנדר, ביחד עם שיני השום הקצוצות ו-250 גרם מהחומץ. מעבדים עד שהפלפלים קצוצים דק דק.
  • מעבירים את תערובת הצ'ילי, יתרת החומץ והסוכר לסיר בינוני ומבשלים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס (בערך 5 דקות). מגבירים את הלהבה, מביאים את הרוטב לרתיחה - ואז מיד מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה, במשך 35 עד 50 דקות - עד שהרוטב מסמיך. חשוב לערבב את הרוטב מפעם לפעם.
  • מעבירים את הרוטב לבקבוק או צנצנת אטומים שחוטאו היטב במים רותחים. הרוטב המוכן יכול להישמר בקירור ארבעה חודשים בקירוב.

 

חשוב לדעת

  • אין צורך להסמיך את הצ'ילי עד שהוא מגיע למרקם של ריבה - מדובר ברוטב נוזלי. אם תטעמו אותו ישר מהסיר הוא יהיה מאוד חריף, נוזלי למדי (וחם). אחרי יום של מנוחה במקרר החריפות תרגע מעט והמרקם יתייצב.
  • אל תשכחו - אסור לחתוך צ'ילי ולגעת בעיניים או באף - ישרוף לכם נורא. חוץ מזה, שווה לפתוח את כל החלונות בזמן הבישול, ריח של חומץ חם הוא לא דבר קל לעיכול.

 

לעוד טיפים ומתכונים מעולים הכנסו לבלוג עד הפירור האחרון

 

לטורים הקודמים:

מתכון לגרבלקס

מתכון לקטשופ ביתי

מתכון למאפינס נוטלה

מתכון לסהרוני וניל

מתכון לעוגת שוקולד קלה במיוחד

מתכון לסלט איטלקי של עגבניות שרי ולחם

מתכון לפשטידת בצל

מתכון למרק בטטות וקרוטונים ביתיים

 
עוד כתבות במדור עד הפירור האחרון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.